Yalova'da Lise Öğrencilerine Girişimcilik Paneli Verildi - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Lise Öğrencilerine Girişimcilik Paneli Verildi

Yalova\'da Lise Öğrencilerine Girişimcilik Paneli Verildi

Yalova Ticaret Sanayi Odası, Sosyal Bilimler Lisesi Anadolu Öğretmen Lisesinde öğrencilere yönelik Geleceğine Yön Verirken Girişimciliği Öğren konulu panel düzenledi.

23.01.2015 09:13  Güncelleme: 09:50

Yalova Ticaret Sanayi Odası (YTSO) tarafından Sosyal Bilimler Lisesi Anadolu Öğretmen Lisesinde öğrencilere yönelik "Geleceğine Yön Verirken Girişimciliği Öğren" konulu panel yapıldı.

YTSO İKGK Başkanı Zuhal Karakoyun, panelde, öğrencilere girişimcilik hakkında bilgi vermek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'de son 10 yılda girişimcilik kavramının geldiği nokta, ticaret odaları ve işlevleri, meslek kuruluşlarının bağlı oldukları odalar, SGK ve vergi dairelerinin iş yerlerindeki önemi gibi konularda öğrencileri bilgilendiren Karakoyun, daha sonra iş yaşamından örnekler verdi.

Karakoyun, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Yalova Belediyesinden ücretsiz cenaze hizmetleri

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, hayatını kaybeden tüm vatandaşların cenaze işlemlerini ücretsiz yapacaklarını bildirdi.

Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların acılı günlerinde defin işlemleriyle uğraşmaması için gerekli çalışmaları belediyenin yapacağını ifade etti.

İyi günde olduğu gibi kötü günde de halkın yanında olduklarını belirten Salman, "Belediyemizde istihdam etmeye başladığımız bir din görevlisi ve onunla oluşturulan kadro ile vatandaşlarımıza en acılı anında taziye evindeki ikramından cenazenin alınmasına ve defnedilmesine kadar tüm hizmetlerde destek oluyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereği tüm bu hizmetleri halkımıza ücretsiz gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

Üniversite öğrencilerine kan bağışı eğitimi

Türk Kızılayı Yalova Kan Merkezi ile Yalova Üniversitesi arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında öğrencilere kan bağışı konusunda eğitim verilecek.

Protokol kapsamında tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrencilere üçer ay boyunca gönüllü kan bağışı konusunda bilinçlendirme ve teşvik edici eğitimler verilecek.

Yalova Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, protokolü imzaladı.

Altınova Kaymakamı Kaya'ya ziyaret

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) Başkanı Alparslan Erkoç, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya'yı ziyaret etti.

Erkoç, ziyarette, 12-15 Mart'ta Yalova'da gerçekleştirilecek Tekerlekli Sandalye Basketbol Euroleague 3 Kupası hakkında bilgi verdi.

Kaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sandalye Basketbol Euroleague 3 Kupası'nda Erkoç ve sporcularına başarılar diledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Lise Öğrencilerine Girişimcilik Paneli Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement