Yalova'da Taş Ocağı Tartışmaları Yeniden Başladı - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Taş Ocağı Tartışmaları Yeniden Başladı

Yalova\'da Taş Ocağı Tartışmaları Yeniden Başladı

Eski Yalova Valisi Yusuf Erbay tarafından gayri sıhhi müessese (GSM) ruhsatı verilmeyerek önü kapanan taş ocaklarına Maden Kanunu'na göre yeniden ruhsat verilmeye başlandı.

16.01.2014 11:13

Eski Yalova Valisi Yusuf Erbay tarafından gayri sıhhi müessese (GSM) ruhsatı verilmeyerek önü kapanan taş ocaklarına Maden Kanunu'na göre yeniden ruhsat verilmeye başlandı.

Eski Yalova Valisi Yusuf Erbay, ilde yeni taş ocaklarının açılmasının önüne geçilmesi için bir dönem büyük çaba harcamış, GSM ruhsatı vermeyerek bu ocakların açılmasını engellemişti. Yapılan bu hamle ile sayısı milyonları geçen ağaç varlığının korunması da sağlanmıştı. Bu rakam, Erbay tarafından kamuoyuna, "4 milyon 200 bin ağaç kurtarıldı" diye duyurulmuştu. Ancak taş ocağı kabusu yeni Maden Kanunu ile yeniden hortladı.

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, kanunun ardından birçok taş ocağının ruhsat için başvuru yaptığını dile getirerek, "Bu bizi çok endişelendiriyor. Taş ocakları doğaya ve tarım alanlarına telafisi güç zararlar veriyor. Sayısız ağaç ve bitki çeşidi yok ediliyor. Artık birileri bu konuya kalıcı olarak dur demeli. Bu kabus Yalova'nın önünden çekilmeli. Valilik başta olmak üzere tüm ilgili kurumlara başvuruda bulunarak bir şeyler yapılmasını istedik. Bizim tek arzumuz var. O da Yalova'nın doğal yapısının tahrip edilmesinin önüne geçmek, zirai alanların zarar görmesini engellemek. Biz başka kaygı taşımıyoruz. Böyle giderse Yalova işin farkına vardığında çok geç olacak. Biz bu işin peşini bırakmamakta kararlıyız. Sonuna kadar taş ocaklarının karşısına dikileceğiz. Bizim gibi düşünen STK'ları da bu konuda ayağa kalkmaya davet ediyorum. Yetkililere de, bu şehre zarar verecek, toplumun karşı çıktığı şeylere izin vermemeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Taş Ocağı Tartışmaları Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement