Yalova'da "Rotary Yarının Liderlerini Arıyor" Semineri - Son Dakika
Yerel

Yalova'da "Rotary Yarının Liderlerini Arıyor" Semineri

Yalova\'da "Rotary Yarının Liderlerini Arıyor" Semineri

Yalova Rotary Kulübü, engelli bireylere yönelik "Rotary Yarının Liderlerini Arıyor" konulu seminer düzenledi.

14.12.2013 11:57

Yalova Rotary Kulübü, engelli bireylere yönelik "Rotary Yarının Liderlerini Arıyor" konulu seminer düzenledi.

Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını Yalova Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nurten Bozkurt yaptı.

Seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Bozkurt, "(Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) seminerleri 60 yıldan bu yana sürdürülen seminerdir. Bölgemizde bu yıl 100 adet bu seminerden düzenlenecek. İlk defa engellilere yönelik olarak bu seminer gerçekleştiriliyor" dedi.

Yalova Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz ise engellilerin dört duvar içerisinden çıkarılması için yapılacak çalışmaların önemli olduğuna dikkati çekerek, "Engelli bireylere destekleyici faaliyetlere önem verilmeli. Konfüçyüs'ün, 'Bir kişiye iyilik yapmak istiyorsan ona balık verme, balık tutmayı öğret' sözünden yola çıkılarak çalışmalar yapılmalı" diye konuştu.

U.R. 2420. Bölge 2013-2014 Dönem Guvernör Yardımcısı Mustafa Dizdar ise Rotary'in dünya üzerindeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Rotary'nin cehalet, çevre, açık ve gençlerin eğitimiyle ilgili bir çok faaliyet gerçekleştirdiği ifade eden Dizdar, Rotary'in öncülüğünde dünyanın en zengin iş adamlarından Bill Gates'in katkılarıyla çocuk felciyle mücadeleyle ilgili bugüne kadar 10 milyar dolarlık çalışma yapıldığını ve bunda başarıya ulaşıldığını hatırlattı.

Yalova Valisi Esengül Civelek ise Kent Konseyi ve Yalova Rotary Kulübünü, engelli bireyleri liderlik konusunda cesaretlendirecek, gelecek hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak bu anlamlı programı düzenledikleri için kutladığını söyledi. Civelek, şunları kaydetti:

"Engelli bireylerimizin eğitim seviyesini yükseltecek fırsatların, ortamların sağlanması, mesleki verilerin kazandırılması, gerek örgün eğitim gerek yaygın eğitimle mesleki bilgi ve yeteneklerini geliştirerek düzenli gelir elde edecek iş sahibi, meslek sahibi olabilmeleri yine engelli bireylerimizin, yaratıcıklarını, yeteneklerini geliştirebilecekleri sosyal, kültürel, sportif faaliyet imkanlarının sunulmasıyla olacak. Sosyal yaşamının her alanındaki hizmetlere erişimleri halinde engelli bireylerimiz eğitimli, nitelikli, öz güven sahibi yaşamlarında mutlu, geleceklerinden umutlu bireyler olarak toplumsal yaşama tam, etkin ve eşit koşullarda katılabileceklerdir. Azimle, kararla, zorlukların üstesinden gelerek başarılara imza atan, inanılmaz başarılar sergileyen, örnek almamız gereken engelli bireylerle gurur duyuyorum ve sizlerin huzurunda bu başarının sahibi tüm engellilerimizi kutluyorum. Yeter ki biz engel olmayalım. Yeter ki biz engellerin aşılmasında bireysel sorumluluklarımızı, toplumsal sorumluluklarımızı tam anlamıyla yerine getirilim. Engelsiz yarınlar temennisiyle başarılı ve verimli bir toplantı diliyorum."

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal da birer konuşma yaptı.

Daha sonra eğitim programına geçildi. Eğitim programı kapsamında "Sosyal Hak ve Hizmetler", "Hayatın İçinden" ve "Sivil Toplum ve Gençlik Katılımı" konulu sunumlar gerçekleştirildi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da 'Rotary Yarının Liderlerini Arıyor' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement