Yağmurlu Büyükoba Derneğinden Kültürel Birliktelik - Son Dakika
Yerel

Yağmurlu Büyükoba Derneğinden Kültürel Birliktelik

Yağmurlu Büyükoba Derneğinden Kültürel Birliktelik

Ankara’da bulunan Yağmurlu Büyükoba Köyleri Derneği, Kırşehir’in büyük aşiretlerinden birisi olan Yağmurlu Köylerininin kültürünü Kırşehir’den Türkiye’ye açıyor.

04.09.2014 12:59

Ankara'da bulunan Yağmurlu Büyükoba Köyleri Derneği, Kırşehir'in büyük aşiretlerinden birisi olan Yağmurlu Köylerininin kültürünü Kırşehir'den Türkiye'ye açıyor.

Yağmurlu Büyükoba Köyleri Dernek Başkanı İbrahim Topuz, "Sıla-i rahim yaparak Kırşehir'de yaşadığımız kültürümüzü Türkiye'ye açma hedefi içerisindeyiz" dedi.

Aktif şekilde Ankara'da Kırşehirli iş adamları ve Yağmurlu köylüleri ile birlikte istişare kurduklarını belirten Topuz, "Yeni yer alarak Ankara (Mamak) da Kırşehirli olarak hizmet veriyoruz. Kırşehir'in en büyük aşiretlerinden bir tanesinin üyesiyiz. En büyük eksiklerimizden birtanesi birlikte olamamak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktaramamaktı. Görevi aldığımız günden bu güne kadar kültürel alanda ki çalışmalarımızı hızlandırarak başlattık. Bir zamanların çevre köylerinden dahi öğrenci alan köy okulumuz atıl durumda iken eski köy okulumuzu kültürümüze uygun şekilde köy konağına çevirdik. Eski üyelerimiz ve köylülerimizle birlikte istişarede bulunuyoruz.En büyük hedefimiz köylülerimizi bir araya getirmek, bunun için Kırşehir dışında yaşanan Yağmurluları bir araya getirerek köyümüz de piknik organizasyonu yapacağız" şekline konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yağmurlu Büyükoba Derneğinden Kültürel Birliktelik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement