Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Edirne'nin Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri, Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildi.

27.02.2013 14:44

Edirne'nin Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri, Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildi. Uzunköprülü İşadamı Ahmet Süha Şenbaş, bu yıl da Gelir Vergisi'nde birinciliği kimseye kaptırmazken Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Birliği ise Kurumlar Vergisi'nde birinci oldu.

Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi kategorilerinde ilk 5'e giren mükellefler, Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ödüllendirildi. DSİ 11'nci Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törene Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler, ETSO Meclis Başkanı Ömer Erakman, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ ile çok sayıda davetli katıldı.

VALİ DURUER: DÜNYADAKİ SAVAŞLAR TİCARET YOLLARINI ELE GEÇİRMEK İÇİN YAPILDI

Ödül töreni öncesinde konuşan Vali Hasan Duruer; ticaretin, devletlerin lokomotifi olduğunu ve verginin de lokomotifin benzini sayılabileceğini belirtti. Ticaretin olmadığı yerde devlet nizamından, devlet nizamının olmadığı yerde de ticaretten bahsedilemeyeceğini ifade eden Duruer, " Dünyadaki savaşlara baktığımızda hep şunu görüyoruz; ticaret yollarının ele geçirilmesi savaşlarıdır. İpek Yolu'nda yapılan savaşlar da aynı şekildedir. Şu an dünyadaki büyük mücadeleye baktığınızda hepsi ticaretin, ekonominin ele geçirilmesiyle ilgili savaşlardır. Onun için ticaret olmadan devlet sisteminin yürümesi, insanların karınlarını doyurması, başka faaliyetler yapması mümkün değildir. Dolayısıyla devletin de vazifesi ticaretin serbest bir şekilde yapılabilmesi, esnaflarımızın ve tüccarlarımızın rahat bir ortamda alış veriş yapabilmesidir" dedi.

Trakya Birlik Kooperatifi'nin Türkiye'nin yüz akı kuruluşlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Duruer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"HEDEFİMİZ EDİRNE'Yİ DIŞA AÇMAK"

"Ticaret erbabımız da karınca kaderince çalışıyor, elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Hedefimiz, Edirne'yi dışa açabilmek, özellikle Balkanlar'a, Avrupa Birliği ülkelerine, Ortadoğu'ya ve diğer taraflara açıp, ticareti geliştirmek. Başta Trakya Birlik olmak üzere vergi rekortmenlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

ASLAN: VERGİ TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE BENİMSETİLMELİ

Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan ise güçlü ve bağımsız devlet ekonomilerinin en önemli gelir kaleminin vergiler olduğunu kaydetti. Bir ülkenin vergi potansiyeli ve adil bir vergi sistemiyle toplanan vergilerin o ülkenin gelişmişlik düzeyi ile doğru orantılı olacağını belirten Aslan, "Verginin; toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve amacıyla 24'üncüsünü kutladığımız bu Vergi Haftası'nda, geçen sene gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerimizin ilk beşi ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Üreten, istihdam sağlayan ve kazancından ülkemizin kalkınması için önemli miktarda vergi vererek ödül alan vergi rekortmenlerimiz her türlü övgüye layıktır. Ödedikleri vergilerle ve oluşturdukları istihdamla kendinden söz ettiren vergi rekortmenlerimizi ve buradan bulunmayan bütün mükelleflerimizi yürekten kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 2012 yılında ödedikleri vergilerle Edirne'de ilk 5 arasına giren Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri şu şekilde:

GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ

1) Ahmet Süha Şenbaş (Uzunköprü Vergi Dairesi)

2) Tolga Mercan (Keşan Vergi Dairesi)

3) Gürol Sezmez (Uzunköprü Vergi Dairesi)

4) Gürkan Demir (Kırkpınar Vergi Dairesi)

5) Alper Pınar (Kırkpınar Vergi Dairesi)

KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ

1) Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Birliği (Arda Vergi Dairesi)

2) UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A. Ş. (İpsala Vergi Dairesi)

3) Öz-Med Gıda Tekstil Sağlık Ticaret ve Limitet Şirketi (Kırkpınar Vergi Dairesi)

4) Öztürkler Yem ve Sanayi Ticaret A. Ş. (Havsa Vergi Dairesi)

5) Yardımcı Tarım Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi (Kırkpınar Vergi Dairesi)

(ORA)

27.02.2013 14: 23: 58

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement