Vergi Mükelleflerine Plaket Töreni - Son Dakika
Yerel

Vergi Mükelleflerine Plaket Töreni

Vergi Mükelleflerine Plaket Töreni

Zonguldak'ta Vergi Haftası kapsamında vergi mükelleflerine törenle plaketleri verildi.

01.03.2012 16:11

Zonguldak'ta Vergi Haftası kapsamında vergi mükelleflerine törenle plaketleri verildi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak genelinde 2010 yılında gelir ve kurumlar vergisinde en yüksek düzeyde vergi beyan eden ve vergisel yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren 4 kurumlar vergisi mükellefi ile 5 gelir vergisi mükellefine düzenlenen tören ile plaketleri verildi.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programa, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanvekili Kemal Camgöz, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Zonguldak Defterdarvekili Hüseyin Çeven, İlçe Vergi Dairesi müdürleri, Uzunmehmet ve Karaelmas Vergi Dairesi müdürleri ile vergi mükellefleri katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, "İdaremizin görevi mükelleflerimizin vergi daireleriyle olan ilişkilerinden iyi diyalogu sağlamak ve en üst derecede verimli hizmet sunmaktır. Başkanlığımız faaliyet alanında 5 Vergi Dairesi 2 Mal Müdürlüğü gelir birimi bulunmaktadır. Vergi Dairesi Başkanlığımızın yetki alanında bugün itibarıyla 29 bin 725 gelir vergisi 3 bin 443 kurumlar vergisi olmak üzere toplam 33 bin 168 mükellefimiz bulunmaktadır. Motorlu taşıtlar vergisi mükellef sayımız ise 113 bin 324'dür. Ülkemizde ve yöremizde istihdamı sağlayan iş ve AŞ veren mükelleflerimizin her ödediği kuruş için teşekkür ederken, vergilendirilmiş kazanç ile daha iyi bir yaşam daha iyi bir Türkiye diyor saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da Kurumlar Vergisinde ilk sırayı alan Yurtbay Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Temsilcisi İlter Yurtbay'a plaketini verirken yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"2010 yılının kurumlar vergisi kapsamında Yurtbay Seramik Şirketi önderliği aldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay da olmak üzere Zonguldak'ta bulunan eğitim, sağlık gibi hayır işlerinde yapılan yatırımlara ve hizmetlere de öncülük ediyorlar Kurumlar vergisi anlamında da birincilik alınca kendilerini benim tebrik etmem mecburiyeti hissettim. Malumunuz vergiler devletler tarih sahnesine çıktığından itibaren yapmış olduğu ya da yapacakları tüm kamu hizmetlerinin kaynağını vergiler oluşturmaktadır. Tarih içerisinde adı ne olursa olsun ana kaynak vergiler olmuştur. Dolayısıyla bu anlamda hem ekonomi ana kaynağını oluşturan ve bu anlamda mükellef durumuna düşen şahıs ve kurumların ekonomik etkinliğini bozmadan ama ülke ekonomisine de ciddi anlamda katkılarını sağlayacak şekilde kamu hizmetlerine kaynak oluşturacak, ekonomiyi canlandıracak vergi dediğimiz mükellefiyetin yerine getirilmesi önemlidir. Çünkü bu yapı kırılgan bir yapı hassas bir yapı doğru ve düzgün yapanlar tarih sahnesinde haklı olarak başa güreşen devletler durumuna gelmiştir. Bu anlamda dünya geleninde bir kriz yaşanmakta ama ülkemizde aksine bir gidiş söz konusu. Dolayısıyla tabi bunun başlıca ekonomi uzmanları, aklınıza gelebilecek siyasetçiler, merkezi hükümetimiz aklınıza gelebilecek bütün kurumlar var ama özellikle ana kaynak vergisiyle ekonomiyi canlandıran dolayısıyla bu anlamda üzerine düşeni yapıp mükellefiyeti yerine getiren mükelleflerin de hatırlanması ve tebrik edilmesi gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla ben ülkemizin kriz içerisinde olan dünya ekonomisi anlamında parlayan bir yıldız haline getiren çok değerli mükellefleri ve vazifeleri yerine getirmiş ve huzur içerisinde bu anlamda katkılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Dolayısıyla tüm mükelleflerin başa güreşme anlamında bu anlamda birinciliklere sahip olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından, Kurumlar Vergisinde ilk sırayı alan Yurtbay Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Temsilcisi İlter Yurtbay'a plaketini Vali Erol Ayyıldız, Kurumlar Vergisinde ikinci sırayı alan Çanakçılar Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Temsilcisi Hakan Çanakçı'ya plaketini Baro adına Av. Şenol Köktürk, Kurumlar Vergisinde üçüncü sırayı alan Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Temsilcisi Rasim Usta Mehmetoğlu'na plaketini Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve Kurumlar Vergisinde 4. sırayı alan Cilas Kauçuk Sanayi İthalat İhracat Ticaret AŞ Temsilcisi Ertan Civak'a plaketini Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Dirlik verdi.

Gelir Vergisinde ilk 5'e girenlere de plaketleri, törene katılanlar tarafından verildi. Tören sonrasında katılanlara yemek verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Mükelleflerine Plaket Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement