Vergi Haftası - Son Dakika
Yerel

Vergi Haftası

Vergi Haftası

Amasya Valisi Çomaktekin, vergi rekortmenlerine plaket verdi.

26.02.2014 17:34

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Toplanan vergiler hizmet olarak vatandaşlarımıza geri dönmektedir" dedi.

Çomaktekin, Vergi Haftası kapsamında valilik toplantı salonunda, il genelinde vergi rekortmeni olan kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerine plaket verdi.

Tören öncesi konuşan Çomaktekin, devletlerin en önemli gelir kalemlerini vergilerin oluşturduğunu, bir devletin en önemli özelliğinin de egemenlik gücüne dayanarak tahsil ettiği vergi gücü olduğunu dile getirdi.

Devletlerin vatandaşlarına hizmet götürmek için şüphesiz bir bütçeye ihtiyaçları olduğunu, söz konusu bütçenin ise vergi gelirleri ile karşılandığını anımsatan Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Bir devlet ne kadar düzgün ve adil bir şekilde vergi topluyorsa, o kadar güçlüdür. Devletler vatandaşlarından aldığı vergileri de şeffaf bir şekilde kullanarak, tekrar hizmet olarak halka sunarlar. Toplanan vergiler hizmet olarak vatandaşlarımıza geri dönmektedir. Ayrıca bu vergilerle sadece kendi ülkelerindeki değil, başka ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine de yardım yaparlar. Onun için vergi birlik, beraberlik ve kalkınma için çok önemlidir."

"Vatan sevgisinin bir ölçütü de vergilerimizi zamanında ve eksiksiz olarak ödemektir" diyen Çomaktekin, "Aynı bilinçle vatandaşlarımızın da vergi vermenin öneminin farkında olarak vergilerini yatırmaları gerekmektedir. Vatan sevgisinin bir ölçütü de vergilerimizi zamanında ödememizdir. Vatanımızı gerçekten seviyorsak vergilerimizi eksiksiz olarak yatırmalıyız. Maliye Bakanlığımız da bu noktada vergilerin adil ve zamanında ödenmesi için farklı ve yenilikçi çalışmalar yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından Amasya genelinde kurumlar vergisi bazında ilk üç sırayı alan Oğraş Toprak ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti, Kol İnşaat Tic. San. ve Tur. Ltd. Şti. ve Teksin Gıda San. Tic. A.Ş. firmalarının temsilcileri ile gelir vergisi bazında ilk üç sırayı alan Nezihi Şenel, Atilla Kırbaş ve İbrahim Atay'a plaketleri verildi.

Törene, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Yıldırım Bozbıyık, İl Defterdarı Hanifi Eraslan ve vergi rekortmenleri katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vergi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement