Van'da yaşanan olaylar sonrası sokakların son hali! Esnaf kepenk açmadı - Son Dakika
Yerel

Van'da yaşanan olaylar sonrası sokakların son hali! Esnaf kepenk açmadı

31 Mart seçimlerinden birinci çıkan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasının ardından kentte çıkan olaylar sonrası sokakların son hali görüntülendi. Birçok esnafın sabah kepenk açmaması dikkat çekti. Çevredeki illere de yayılan protestolarda 89 kişi gözaltına alındı. Van ve Bitlis'te 15 gün süreyle gösteri ve yürüyüş yasağı ilan edildi.

03.04.2024 11:24  Güncelleme: 11:27

Yerel seçimlerde yüzde 55,48 oy oranıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından "seçilmemiş" sayılması üzerine kentte protestolar büyüdü.

ESNAF KEPENK AÇMADI

Zeydan'ın memnu hakkının geri alınması ve mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti Van Belediye Başkanı Adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi üzerine yapılan protestolar gece geç saatlere kadar sürdü.

Olaylar sırasında göstericiler cadde ve sokaklara büyük zarar verdi. Belediye ekipleri caddelerdeki çöpleri temizlemek için sabah saatlerinde çalışma başlattı. Sokakların son halinin ortaya çıktığı yeni görüntülerde esnafın kepenk açmaması dikkat çekti.

DEM Partili adayın 'seçilmemiş' sayılmasına protestolarda esnaf kepenk açmadı

DEM PARTİ İTİRAZ ETTİ

Dem Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı "seçilmemiş sayılması" ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına itiraz etti.

PROTESTOLAR BAŞKA KENTLERE DE SIÇRADI! 89 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada 89 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "2 Nisan 2024 Salı günü izinsiz gösteri yürüyüşü yapan, bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan, güvenlik güçlerimize taşla saldıran ve uyarılara rağmen dağılmayıp mukavemet gösteren; Van'da 26, Hakkari Yüksekova'da 29, Hakkari Merkez'de 9, Siirt'te 4, Batman'da 5, Şırnak'ta 10 ve İzmir'de 6 olmak üzere toplam 89 şüpheli gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam ediyor."

2 KENTTE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ YASAĞI

Olayların ardından Van ve Bitlis'te 15 gün boyunca gösteri ve yürüyüş yasağı kararı alındı. Karar kentlerin valilikleri tarafından duyuruldu. Siirt'te de çıkan olaylar nedeniyle 1 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DEM Partili adayın 'seçilmemiş' sayılmasına protestolarda esnaf kepenk açmadı
DEM Partili adayın 'seçilmemiş' sayılmasına protestolarda esnaf kepenk açmadı
Van\'da yaşanan olaylar sonrası sokakların son hali! Esnaf kepenk açmadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da yaşanan olaylar sonrası sokakların son hali! Esnaf kepenk açmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Feride Canlı: Olay çıkaranların yaş aralığı 15-25 arası çocuklar. Bir nesil böyle yok oluyor. O yüzden kürten bişey olmuyor 36 31 Yanıtla
    Haşim Yalçın: Kürtten bişey olmuyor dediğin devletin çoğu yüksek makamlarda kürtler var vam halkı gasp edilen seçim hakkını savunuyorlar seçtikleri adam sıkıntılı ise devlettin yapması gereken seçilen adayı çıkarıp yeniden seçime gitmesi 22 8 Mustafa Akhan: O nesil haksızlığa boyun eğdikten sonra prof olsa ne olur 2 3 Mevlüt Abak: kürtten birşey olmuyor derken sen kimsinde böyle konusabiliyorsun etrafında kactane Kürt insan var hiç baktınmi yüksek mevkide olan insanlara yarısından fazlası Kürt siz türklerdede arada çürük çarık cikttigi gibi herturlu insanın çürüğü carigi olabiliyor genelleme yapmayın bu sizi alcaltir 3 2
  • SERKAN ULTRASLAN: savaşa gidiyoruz desek aynı özveri gelirmi acaba yoksa herkes biryere mi kaçar 20 8 Yanıtla
    Harun HAKİMOĞLU: Bu saatten sonra Türkiye için tek Kürt kendini öldürtmez . Dilimi kimliğimi tanımayan irademi yok sayan Türkiye için kılımı kıpırdatmam 10 14 Ercan Karatas: Emin ol ilk önce sen kaçarsın biz Kürtler kaçmayız Allah’a şükür 11 7 Mustafa Akhan: Savaş senin omuzlarında sanki 0 2
  • ibrahim Aydın: Bende türküm güneydoğuda vatanı görevini yapmış ve çok arkadaşımı sehit vermiş biriyim bu işin türkü Lazı Çerkezi kürdü yok kardeşim önce vatan bu siyasetçiler gelir gider zaten tüm ipneliklerse bunların ve bunların ipini tutanlardan kaynaklanıyor akıllı olalım gelmeyelim oyuna bu vatan hepimize yeter çünkü başka Türkiye yok Allah korusun bizim gideceğimiz başka yerde yok. 15 1 Yanıtla
    Mustafa Akhan: Güzel diyon da konuya neden değinmiyon halk iradesi tanınmıyor? 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement