Van'da 'Genç Kalemler Öykü Yarışması'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Van'da 'Genç Kalemler Öykü Yarışması'nın Tanıtımı Yapıldı

Van\'da \'Genç Kalemler Öykü Yarışması\'nın Tanıtımı Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 'Genç Kalemler Öykü Yarışması'nın tanıtımı Van'daki okullarda yapılmaya başlandı.

01.10.2013 11:45  Güncelleme: 11:56

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 'Genç Kalemler Öykü Yarışması'nın tanıtımı Van'daki okullarda yapılmaya başlandı.

Van Gençlik Merkezi ve ilçe gençlik merkezleri gençlik çalışanları tarafından yarışma konusunda duyuru ve bilgilendirme yapmak üzere il merkezi ve ilçelerdeki okullarda tanıtım çalışmasına başladılar. Gençlik çalışanları, okullara giderek sınıflarda yarışma hakkında sunum, el ilanı, afiş ve okul panolarına bilgilendirici yazılar asarak yarışmanın tanıtımını gerçekleştiriyorlar. Tanıtım kapsamında liselerde yapılan çalışmalar büyük ilgi gördü. Yarışma hakkında bilgi veren Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, proje kapsamında hoşgörü, şükür, vefa, saygı, sabır ve empati gibi konu başlıklarının olduğu yarışma sayesinde, geçmişi ile geleceğini harmanlayan yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve gençlere sanatçı duyarlılığının kazandırılacağını söyledi. Arslan, "Geniş katılımın olması beklenen yarışmanın seçici kurulu ünlü edebiyatçılardan oluşuyor. İskender Pala, Doğan Hızlan, Cemil Kavukçu, Beşir Ayvazoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Yakup Çelik ve Tacettin Şimşek gibi ünlü isimlerin yer aldığı seçici kurul, geleceğin hikayecilerini belirleyecek. Her kategorinin birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine akıllı cep telefonu, üçüncüsüne ise tablet bilgisayar hediye edilecek. Genç Kalemler Hikaye Yarışması iki kategori halinde düzenlenecek. 1. kategoriye ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler ile 14-19 yaş arası gençler, 2. kategoriye ise 20-29 yaş arasındaki gençler katılabilecek. Adaylar eserlerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine elden ya da posta yoluyla teslim edebilecek. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 22 Kasım 2013'tür" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 'Genç Kalemler Öykü Yarışması'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement