Van Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Van Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Van Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Van Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısı yapıldı.

11.08.2015 16:43

Van Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısı yapıldı.

Van Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı meclis toplantısı Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VAN TSO) toplantı salonunda DBP ve AK Parti'li meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın geçtiğimiz cumartesi Van'da açıkladığı 'Kürtler için süreç bitmiş değil' sözünü hatırlatarak, sürecin bitmediğini fakat anlamını yitirdiğini söyledi. Bozbay, birilerinin hayalleri için her gün yeni canların toprağa düştüğünü belirterek, bu gençlerin Kürt-Türk olması ya da üzerindeki üniformanın ne olduğunun bir öneminin olmadığını kaydetti.

Bozbay, "Bizler hep şunu söyledik. Bir kişinin, bir yurttaşımızın, bir insanımızın, bir gencimizin bir damla kanı makamlarımızdan da, koltuklarımızdan da, iktidarlarımızdan da çok çok daha değerlidir. Bir damla kana bütün koltuklarımızı, iktidarımızı feda etmeye hazır olduğumuzu kamuoyuyla paylaştık. Bugünde aynı şeyi söylüyoruz. Gençlerimizin kanının daha fazla dökülmesine izin vermeyeceğiz. Bunun mücadelesini geçmişte nasıl verdiysek aynı şekilde vermeye devam edeceğiz. Bedeli de varsa hepimiz ödemeye hazırız. Barışın bedeli ağırdır bu ülkede, ama biz bu bedeli geçmişten bugüne kadar ödediğimiz için nasıl ödeneceğini iyi biliyoruz. Barış için bu bedeli ödeyeceğiz. Savaş olmasın diye bizler yerelde ve genelde siyaset yapan arkadaşlar olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Ben bu sürecin bir an önce bitmesi dileğinde bulunuyorum. Çözüm sürecine geri dönülmesi gerektiğini, bunu da en yüksek sesle hepimizin bağırması gerektiğini vurgulamak istiyorum" dedi.

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav ise geçtiğimiz sürecin bir ateş çemberi olduğunu belirterek, "Ölen evlatlar hepimizin evlatlarıdır. İster batıda ister burada ağlayan annelerin hepsi bizim annemiz, hepsi bizim evlatlarımız, hepsi bizim gözyaşlarımızdır. Bu kanın durması için, var olan katliamların, tutuklamaların, doğa tahribatlarının bitmesi için ortak bir tavırla buna dur dememiz lazım. Yıllardır bu şekilde sürüyor. Artık yeter diyoruz. Biz hep beraber, başta kadınlar olarak bu süreç için ne gerekiyorsa elimizi taşın altına koymaya hazırız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement