Validen İl Genel Meclisi Üyelerine Yemek - Son Dakika
Yerel

Validen İl Genel Meclisi Üyelerine Yemek

Validen İl Genel Meclisi Üyelerine Yemek

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 2013 yılı çalışmalarını tamamlayan İl Genel Meclisi üyelerine Yelken Kulüp'te yemek verdi.
Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt yemekte yaptığı konuşmada, "Geleneksel hale getirdiğimiz bir bütçe...

16.11.2013 16:59

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 2013 yılı çalışmalarını tamamlayan İl Genel Meclisi üyelerine Yelken Kulüp'te yemek verdi.

Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt yemekte yaptığı konuşmada, "Geleneksel hale getirdiğimiz bir bütçe yemeğinde yine beraberiz. Sayın Valim biz bu yıl yaklaşık 15 toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı dönemimizde sadece bütçeyi görüşmedik. Aynı zamanda idaremizden gelen diğer evrakları ve önümüzde bulunan önergeleri de değerlendirdik. Bu yıl çok verimli bir çalışma dönemi geçirdik. Kararlarımızın başında lojistik merkez ve fuar ve kongre merkezi ile ilgili arazi satın alma tekliflerinin kabul edilip karara bağlanması gelmektedir. Kasım ayı toplantılarımızda İdaremizden gelen teklif üzerinde komisyonumuz çalışarak 2014 yılı bütçemizi 23 milyon lira olarak belirledik. Bütçemizin içerisinde OKA projeleri ile ilgili de finansman ayrılmıştır. Ben bütçemizin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bize verdiği destekler için Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ise konuşmasında, "Bu gün 2014 yılı bütçesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı sonrasında geleneksel hale getirdiğimiz birlikte yemek yeme programımızı gerçekleştirdik. Bilindiği üzere İl Özel İdareleri yeni yasa gereği 30 Mart 2014 tarihi itibari ile büyükşehir statüsündeki illerde kapanacak ve kurumsal anlamda görevlerinin önemli bir kısmı büyükşehir belediyeleri tarafından yürütülecek. Üç ayı kapsayan bu dönem içerisinde acil zorunlu yürütülmesi gereken hizmetlerle ilgili İl Genel Meclisi 2014 bütçesi sizlerin çalışması sonucunda tamamlanmıştır. Emeği geçen bütün üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İl Özel İdareleri kurulduğu günden itibaren ülkemizde önemli hizmetler yapmış bir kurumumuzdur. Türk idare yapısı içerisinde İl Özel İdareleri birçok önemli hizmeti yerine getirmiştir. Bundan sonrada büyükşehir belediyeleri bu hizmetleri yerine getireceklerdir. Samsun'un gelişmesine katkı sağlayacak birçok önemli projede İl Özel İdaresi yer almıştır. Bunlardan son yıllardaki en önemlileri Samsun Fuar ve Kongre Merkezi ile Samsun Lojistik Köy projesidir. İl Özel İdaremiz eğitim, kültür, sağlık, tarım ve turizm gibi birçok konuda bu ve buna benzer önemli çalışmalar imza atan bir kurumumuzdur. İl Özel İdaremizin katkıları ile gerçekleşmiş birçok sosyal içerikli çalışmalar ve proje vardır. İl Genel Meclisi karar organı olarak bu hizmetlerin gerçekleşmesinde sizlerin bu çalışmaları ve kararları oldukça önemlidir. Ben bu süreç içerisindeki çalışmalarından dolayı gerek İl Genel Meclisimize gerekse İl Özel İdaresi'ndeki arkadaşlarımıza yaptıkları çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Yeni bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum. Temennimiz Samsun'da bu süreç içerisinde bütçemizi en iyi şekilde kullanarak hizmetlere devam etmektir" ifadelerine yer verdi.

Yemeğe ayrıca; İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, idari birim yöneticileri ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Validen İl Genel Meclisi Üyelerine Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement