Vali Yılmaz'a 'Ahilik Haftası' Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Vali Yılmaz'a 'Ahilik Haftası' Ziyareti

Vali Yılmaz\'a \'Ahilik Haftası\' Ziyareti

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Ahilik teşkilatının dünya üzerinde örnek gösterildiğini belirterek "Ahilik bir okul, bir mektep, bir üniversitedir."

23.09.2013 14:39

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Ahilik teşkilatının dünya üzerinde örnek gösterildiğini belirterek "Ahilik bir okul, bir mektep, bir üniversitedir. Bu oluşum bizim kültürümüzün belki de en önemli hazinelerinden bir tanesidir" dedi.

Vali Yılmaz, Ahilik Haftası kutlamaları sebebi ile, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Ali Berber ve oda başkanlarından oluşan Kutlama Komitesi üyelerini kabul etti. Ziyaret konuşan Vali Yılmaz, "Biz büyük bir medeniyetin torunlarıyız. Bu kültür ve medeniyetin dünyaya bıraktığı en büyük miraslardan bir tanesi de Ahilik teşkilatıdır. Ahilik teşkilatı, bugün dünya üzerinde örnek gösterilen, hiçbir menfaat beklentisi olmadan bir araya gelmiş aynı duygu ve hissi paylaşan, kardeşliği, paylaşmayı, barışı, hoşgörüyü içinde barındıran çırağından, ahi babasına varıncaya kadar her kademesinde aynı duyguyu paylaşan bir okul, bir mektep, bir üniversitedir. Bu oluşum bizim kültürümüzün belki de en önemli hazinelerinden bir tanesidir. Bugün eğer bazı vasıfları bazı değerleri biz yaşayabiliyorsak, sahip olduğumuz birikim sayesindedir. Ahilik geleneği, ülkemiz adına ileriye güvenle bakma ümidi vermektedir. Aynı duyguların, aynı heyecanın bundan sonrada gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir. Kütahya'da hala, "Ben siftah yaptım komşum yapmadı" diyen esnaflarımız vardır. Özellikle bizim gibi, Anadolu'nun Türkleşmesinden itibaren bugüne kadar hem kuruluşun, hem de kurtuluşun her safhasında görev almış, o milli duyguları içinde barındıran, yaşayan ve yaşatan bir il olmamız hasebiyle de bu durum beni sevindirmektedir. İnşallah bu durum, gelecekte de artarak devam eder. Bu birliktelik, beraberliğimize en büyük katkısı olan çimentolardan bir tanesidir. Ben tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Ahilik haftasının hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yılmaz'a 'Ahilik Haftası' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement