Vali Öz'den Ktü ve Avrasya Üniversitelerine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Öz'den Ktü ve Avrasya Üniversitelerine Ziyaret

Vali Öz\'den Ktü ve Avrasya Üniversitelerine Ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Avrasya Üniversitesi'ne ziyarette bulundu.

24.09.2013 11:27

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Avrasya Üniversitesi'ne ziyarette bulundu.

İlk olarak KTÜ'yü ziyaret eden Vali Öz, burada Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal ve üniversite yönetimi ile görüştü. Görüşme sonrasında KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal tarafından Vali Öz'e plaket verilirken, Vali Öz de, Rektör Baykal'a Trabzon'a özgü gümüş telkariden yapılmış kahve fincan takımı hediye etti.

Ardından Avrasya Üniversitesi'ne giden Vali Öz'ü Yomra Yerleşkesi'nde Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Mütevelli Heyeti üyeleri Av. İbrahim Keskin ve işadamı Ahmet Sarı, Rektör Prof. Dr. Sami Karadeniz, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri ve dekanlar karşıladı. Ziyarette Vali Öz'e Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız tarafından bir brifing verildi. Yıldız, 2010 yılında kurulan Avrasya Üniversitesi'nin kısa zamanda öğrenci sayısının 2 bin 400'e ulaştığını belirterek yapılacak ek yerleştirme ile de bu sayının 3 bini geçeceğine inandıklarını söyledi.

Vali Öz, üniversitelerin şehirlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını belirterek, "KTÜ bugün 52 bini geçen öğrenci kapasitesiyle ve akademik kadrosuyla bölgeye ve Trabzon'a önemli katkıları bulunmaktadır. Bunun yanında Avrasya Üniversitesi vakıf üniversitesi olarak KTÜ'nün de belli desteği veya işbirliği ile belli mesafe almış. Bundan sonra her yıl alacağı öğrenci sayısı ve açılacak yeni bölümlerle ilimizin kalkınmasına, gelişmesine ve kimlik kazanmasına katkıda bulunacak ve Türkiye'nin akademik hayatında önemli bir yer edinecektir" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Öz'den Ktü ve Avrasya Üniversitelerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement