Vali Kılıç, Bor Kosb'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Kılıç, Bor Kosb'yi Ziyaret Etti

Vali Kılıç, Bor Kosb\'yi Ziyaret Etti

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesini (KOSB) ziyaret etti.

04.09.2013 15:33

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesini (KOSB) ziyaret etti.

Kılıç'ı, KOSB Müdürlüğünde Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor KOSB Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir ve İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin karşıladı.

Toplantı salonunda gazetecilerin soruları yanıtlayan Kılıç, köklü bir geçmişe sahip Niğde ve Bor ilçesinin tarihteki haşmetine uygun olarak tekrar ayağa kaldırılması için çalıştıklarını kaydetti.

Bölgede son 8 yılda büyük ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Nüfusun yarısı tarımsal alanda istihdam edilmekte. Rakamsal olarak baktığımızda ise sanayi de daha çok büyümek, bu alandaki fırsatları daha iyi değerlendirmek zorundayız. Bu durumda imkan ve kabiliyetlerimizi birleştirip bir hedefe yürümek durumundayız. 5. derecede teşvik bölgesinde olan ilimiz organize sanayi kurulu 6. derece teşvikleri vermektedir. Bu önemli bir avantajdır. Niğde ve Bor'daki organize sanayi bölgelerinde bulunan mevcut arsaları muhakkak yatırımcıları aramak bulmak, ikna etmek ve onlara tahsis etmek durumundayız. Niğde olarak gayret edeceğimiz konu başlıklarının en başında bu konu gelmektedir."

Kılıç, Türkiye'de güneş enerjisi ile elektrik üretebilecek iller arasında birinci sırada yer aldıklarını ifade ederek, "Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurmayı hedeflediklerini, imkanların ve ihtiyaçların tespitiyle ilgili bir çalışma yapacaklarını ve başardıkları taktirde hayırlı bir kapıyı aralamış olacaklarını söyledi.

Kılıç, toplantının ardından organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren  tesisleri gezdi.

Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı ile 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığını da ziyaret eden Kılıç, şeref defterlerini imzaladı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Kılıç, Bor Kosb'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement