Vali Güner'den Hızır Orucu İftarı - Son Dakika
Yerel

Vali Güner'den Hızır Orucu İftarı

Vali Güner\'den Hızır Orucu İftarı

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Hızır orucu tutan Alevilere, cemevinde iftar yemeği verdi.

15.02.2013 10:34

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Hızır orucu tutan Alevilere, cemevinde iftar yemeği verdi.

Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi'nde düzenlenen Hızır lokması yemeğinde, vatandaşlara yöresel yemek olan zerefet ikram edildi. Etkinliğe Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Tunceli Cemevi dedesi Ahmet Yurt, bazı Alevi dedeleri, kurum müdürleri, Emniyet Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı. Vali Güner, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, "Alevi İslam inancı, kaynağı itibariyle Kuran'ımız kutsal kitabımız, rehber olarak hepimizin peygamberi Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz ve onun değerli damadı ehlibeyti olan Hz. Ali efendimizden gelen bir inancın tezahürüdür" dedi.

Alevilik inancında sevgi, aşk, birlik ve bütünlüğün bulunduğunu ifade eden Vali Güner, "Alevi İslam inancında Hz. Hızır lokması olarak addedilen, Alevi kardeşlerimiz 3 gün oruç tutuyor. 3 gün oruç tutup su içmeyen Alevi vatandaşlarımızın bu oruçla dualarının kabul olmasını diliyorum" diye konuştu.

İftarın ardından Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Tunceli Cemevi yönetimi tarafından yaptırılan minyatür bağlamayı Vali Güner'e hediye etti. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güner'den Hızır Orucu İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement