Vali Erin'den İl Genel Meclisi'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Erin'den İl Genel Meclisi'ne Ziyaret

Vali Erin\'den İl Genel Meclisi\'ne Ziyaret

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantısına katılarak meclis üyeleriyle bir araya geldi.

02.07.2016 14:17

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantısına katılarak meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Vali Abdullah Erin'i İl Özel İdare hizmet binasına gelişinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan karşıladı.

İl Genel Meclisi ziyaret ederek İrfan Yılmaz başkanlığındaki Temmuz ayı birinci oturumuna katılan Vali Abdullah Erin, İl Genel Meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edeceklerinin altını çizdi.

İki haftalık Valilik görevi süresince tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarından brifingler almaya başladığını belirten Vali Abdullah Erin, "Bu süre zarfında İl Özel İdaremizin merkeziyle, kırsalıyla vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesine dönük yapılan çalışmaları da inceleme fırsatı buldum. İl Genel Meclisimizin çok geniş bir alana yayılmış olan, kırsalda alt yapının iyileştirilmesi ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesine dönük takdire şayan hizmetleri olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum. Bu mecliste hangi siyasal anlayışa sahip olursa olsun, görev yapan başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin köylerimizin alt yapısını iyileştirilmesine yönelik yaptıkları çalışmaların takdir edilecek seviyeye geldiğini görüyoruz. 2000 yılına kadar 11 köyümüzde kanalizasyon bulunurken, 2000'den kanalizasyonu yapılan köy sayısının 235'e çıktığını görüyoruz. Şebekeli içme suyu oranında il genelinde yüzde 97 seviyelerine geldiğini görüyoruz. Neredeyse şebekeli içme suyu olmayan köyümüz ve mezramız kalmamış. Birçok köyümüzün köy içi yollarının kilitle parkeyle döşendiğini görüyoruz. Yaptıkları bu hizmetlerden dolayı tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni valiniz olarak çalışmalarınızı zorlaştırmayacağız kolaylaştıracağız. Karşılıklı istişareye, görüşmeye ve anlaşmaya dayalı uyum içerisinde bir çalışma örneği sergileyeceğiz. Kaynaklarımızı da öncelikle hukuka, sonra hakka, daha sonra da hakkaniyete uygun bir şekilde tespit etmek suretiyle kaynaklarımızı en etkin ve verimli bir şekilde vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Kırsaldaki insanımızın da şehirde yaşayan insanımızın yararlandığı imkanlardan faydalanabilmesi için tedbirler alacağız" dedi.

Millete hizmet yolunda İl Genel Meclis üyelerine 24 saat kapısının açık olacağını belirten Vali Abdullah Erin, "Sizlerle beraber çalışacağız ve koşturacağız. Kısır çekişme ve çatışmaların içerisinde bulunmayacağız. Hepimizin amacı bu millete hizmet etmek ve hayatını kolaylaştırmaktır. Amacımız, Bu milletin geleceğini emin bir şekilde oluşturmasına olanak sağlamak için devletin bizlere verdiği kaynakları bu milletin hizmetine sunmaktır. Bu aziz millet kendisine zerre kadar hizmet edenleri hiçbir zaman unutmamış, daima hatırlamıştır" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı İrfan Yılmaz ise, Vali Abdullah Erin'e yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek, "İl Genel Meclisi olarak bizlerde sayın Valimizin konuşmasında değindiği gibi Adıyaman'a hizmet noktasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi arzu ediyoruz. Tüm meclis üyelerimizin de tek gayeleri birlik ve beraberlik içinde vatandaşımıza hizmetin en iyisini sunmaktır. Biz hizmet noktasında aldığımız kararların kırsalda birlikte incelenmesi, görülmesi ve eksikliklerimizin giderilmesi noktasında birlikte hareket etme arzusu içindeyiz. Bunun için yoğun gayret sarf edeceğiz. Sayın Valimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

İl Genel Meclis üyeleri ise, Vali Abdullah Erin'le tek tek tanışarak görevinde başarılar diledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Erin'den İl Genel Meclisi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement