Vali'den Kurban Satıcılarına Koku Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Vali'den Kurban Satıcılarına Koku Uyarısı

Vali\'den Kurban Satıcılarına Koku Uyarısı

Sivas Valisi Ali Kolat İncelemelerde Bulunmak Üzere Gittiği Kurban Pazarındaki Çadırları Ziyaret Etti

11.11.2010 16:41

Sivas Valisi Ali Kolat incelemelerde bulunmak üzere gittiği kurban pazarındaki çadırları ziyaret etti. Burada kokudan rahatsız olan Vali Kolat kurban satıcılarını çadırları havalandırmaları konusunda uyardı.

Pis kokunun insanlar kadar hayvanlara da zarar verdiğini belirten Kolat çadırlardaki rahatsız edici kokunun giderilmesi için havalandırma delikleri açılması talimatı verdi.

Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya ile birlikte bayram öncesi incelemelerde bulunmak üzere kurban pazarına gitti. Pazarda bir süre satıcılarla sohbet eden Vali Kolat daha sonra da kurban çadırlarına girerek hayvanlara baktı. Ancak Vali Kolat girdiği çadırlardaki kokudan rahatsız oldu.

Çadırlarda havasızlık nedeniyle ağır bir koku olduğunu belirten Vali Kolat kurban satıcılarını havalandırmaları konusunda uyardı. Pis kokunun insanlar kadar hayvanlara da zarar verdiğini belirten Vali Kolat çadırlarda havalandırma delikleri açılması talimatını verdi.

Büyükbaş hayvanların eksi 10 dereceye kadar dayanabileceğini belirteren Vali Ali Kolat, çadırların üst kısımlarının rahatsız edici kokuların önüne geçilmesi için açılabileceğini söyledi. Kurban fiyatlarının yüksek olması nedeniyle pazarda çok fazla alıcının olmadığı görüldü.

Vatandaşın alım gücünün düşük olduğunu belirten satıcılar hayvanlarını satamamaktan alıcılar ise yüksek buldukları fiyatlar nedeniyle kurbanlık alamamaktan şikayet etti. Vali Ali Kolat pazarda küçük bir satıcı ile de sohbet etti.

Mustafa Yumuşak isimli küçük satıcı sattığı düveyi Vali Kolat'ın almasını istedi. Ancak Kolat kendisinin kurbanlığını aldığını söyleyince küçük çocuk bu kez Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e satmak istedi ama başarılı olamadı. Pazarda yoğunluk olmadığı görülürken, bayrama bir kaç gün kale hareketliliğin artmasının beklendiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Vali'den Kurban Satıcılarına Koku Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement