Vali Cirit'ten Güvelik Denetimi - Son Dakika
Yerel

Vali Cirit'ten Güvelik Denetimi

Vali Cirit\'ten Güvelik Denetimi

Sinop Valisi Kemal Cirit, Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Gümrük Şube Müdürlüğü’nde denetimde bulundu.

21.07.2016 17:14

Sinop Valisi Kemal Cirit, Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Gümrük Şube Müdürlüğü'nde denetimde bulundu.

Vali Cirit, denetimin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şimdi özellikle hem ülkemizin tamamında hem de lokal olarak Sinop'ta hayatın normalleşmesine karşı katkı sunmak istiyoruz. Bu kapsam da ben hem Liman Başkanlığı hem de Liman Hizmetlerini, sahil anlamındaki pozisyonumuzun hem ne olduğunu bilmek tanımak istiyorum hem de yerinde denetleyerek geleceğe yönelik planlarımız olacak. Bugün hem limanı hem de sahil güvenliği kontrol etmesinde önemli noktasındayım. Daha önce havaalanında bazı çalışmalar içerisinde bulunduk. Oraya ilişkin olarak da her arzu edenin iniş kalkış yapabileceği bir yer olmadığını ilgili yerlere talimat göstererek gösterdik. Burası ile ilgili de yasa dışı hiçbir deniz aracının yaklaşmasına ve burada bulunmasına müsaade etmeyeceğiz. Onun için de buraları da inceleme gereği hissettim" dedi.

15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası Bakanlar Kurulu kararıyla bugün olağanüstü hal ilan edildiğini hatırlatan Vali Cirit, "Türk demokrasisine be hukukuna kastedenlerin ve bu yönde çaba sarf ederek terör faaliyetleri içerisinde bulunanların çok daha kolay bertaraf edilmesi noktasında dünyada da uygulanan anayasal bir süreçtir. Özellikle bunu söylemem lazım. Geldiğimiz andan itibaren çeşitli kurum ve kuruluşlarda paralel terör örgütüne mensup kamu görevlileri ve diğer sivillerle ilgili bazı çalışmalarımız söz konusu. Şu kapsamda dün itibari ile Milli Eğitim'den 86 öğretmeni açığa aldık. Jandarmadan da hala gözaltında olan dünden itibaren 2 personel ve tutuklu var. Emniyet teşkilatı içerisinde 34 emniyet personeli açığa alındı. Sinop Üniversitesi'nde de 5 öğretim görevlisi açığa alınmıştır. Burada normalleşmeyle ilgili her tür çaba valiliğimiz tarafından koordine etmektedir. Ayrıca 5 savcı ve hakimin dışında 1 hakim daha gözaltına alındı ve onunda bugün itibariyle tutuklanma süreci tamamlandı diye bana bilgi geldi. Sinop'ta çok fala sıkıntılı bir durum yaşanmadı ama devletin hukuk sistemine demokrasisine kastedenlerin yapmış oldukları faaliyet karşısında tereddüt edenler var. En büyük arzumuz bu tereddüdü bertaraf etmek istiyoruz" diye konuştu.

Vali Cirit, OHAL konusunda şunları söyledi: "Öncelikle bir kere vatandaşımızın normal yaşamında hiçbir değişiklik olamayacak. Bunu özellikle vatandaşlarımız bilsinler. Ama tabii ki bazı hakların kullanımı noktasında valilikler olarak bizlerin bazı yetkilerinde değişiklikler olacak. Son olarak şunu da söyleyeyim: Dışarıdaki vatandaşımızın hayatını etkileyen en ufak bir değişiklik söz konusu değildir. Bilakis biz onların temel hak ve hürriyetlerinin korunmasını daha çok yasal sınırlar içerisinde korunarak geliştirmesi noktasında bir organizasyonumuz olacak. Güvenlikler arttırılacak."

Cirit, balık ağı onaran balıkçıları da ziyaret etti. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Cirit'ten Güvelik Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement