Vali Cengiz Derik İlçesine Bağlı Köyleri Gezdi - Son Dakika
Yerel

Vali Cengiz Derik İlçesine Bağlı Köyleri Gezdi

Vali Cengiz Derik İlçesine Bağlı Köyleri Gezdi

Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Derik ilçesine bağlı 11 köyü ziyaret etti.

25.08.2013 11:59

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Derik ilçesine bağlı 11 köyü ziyaret etti.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, Garnizon Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Osman Tutal ve bazı kurum amirleri ile birlikte ilçeye bağlı Böğrek, Ballı, Bozbayır, Üçkaya, Çivili, Üçtepe, Selamet, Pirinçli, Derinsu, Kuruçay ve Dumluca köylerini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Cengiz ve beraberindeki heyet köy muhtarları ve vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Köylerdeki sorunlarla ilgili muhtarlardan bilgi alan Vali Cengiz, köylülerle bir araya gelerek dertlerini dinledi. Cengiz, özellikle kız çocuklarıyla, yaşlı ve hasta olan vatandaşlarla yakından ilgilendi. En büyük sorunlarının köylerdeki yollarının bozuk olması ve elektrik kesintileri olduğunu aktaran köylüler bu sorunların çözümü için Vali Cengiz'den yardım istedi. Vali Cengiz, elektrik sıkıntısının farkında olduklarını ifade ederek sorunun çözüme kavuşması için çaba sarf ettiğini önceliklerinin başında vatandaşın mutluluğu ve ferahının geldiğini söyledi. Birlik, beraberlik ve barışın tesis edilmesindeki önemine vurgu yapan Vali Ahmet Cengiz, bunlar olduğu sürece çözülmeyecek hiç bir sorunun olmayacağını dile getirdi. Vali Cengiz; "Komşu ülkelerde yaşananları görüyorsunuz. Bölge, bölge çatışmalar ve savaşlar var. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Allah'a şükürler olsun ki ülkemizde huzur var sükunet var. Bu huzur ve sükunetin güvenliğinin kıymetini bilmemiz ve memleketimize sahip çıkmamız lazım. Kötü emelli kişilere kesinlikle ve kesinlikle izin verilmemeli. Onun için memleketimize sahip çıkalım, sizlerden ricam bu. Sizler memleketine sahip çıktığınız sürece bizler de her zaman göğsümüzü gere gere sizlerle beraber olacağız. Gecemizi gündüzümüzü sizlere katmaya hazırız" dedi.

Köylerde iki ailenin taziye ziyaretine de giden Vali Cengiz, başsağlığı dileklerinde bulundu. Vali Cengiz ardından köy karakollarını ziyaret edip askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Cengiz Derik İlçesine Bağlı Köyleri Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement