Vali Çakacak: "Yelken Sporcularımızın Destekçisiyiz" - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak: "Yelken Sporcularımızın Destekçisiyiz"

Vali Çakacak: "Yelken Sporcularımızın Destekçisiyiz"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yelken sporunun Mersin’de daha ileri noktalara ulaşmasını istediklerini belirterek, yelken sporu ile uğraşan tüm sporcuların destekçisi olduklarını söyledi.

09.06.2016 16:58

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yelken sporunun Mersin'de daha ileri noktalara ulaşmasını istediklerini belirterek, yelken sporu ile uğraşan tüm sporcuların destekçisi olduklarını söyledi.

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü'nün geçtiğimiz mart ayında yapılan genel kurulunda görevi devralan yeni yönetimi, Vali Çakacak'ı ziyaret etti. Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü Başkanı Hasan Tufan Ballı, Başkan Yardımcısı Cengiz Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Fikret Ünlüer ve Özgür Özcan, engelli milli yelken sporcusu İbrahim Kalay ve genç yelken sporcuları katıldı.

Ziyarette konuşan Vali Çakacak, günümüzde sporun bedensel bir aktivite olmanın ötesinde, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren, bu yönüyle de insanlar ve toplumlar arasında barışa hizmet eden en etkin araçlardan biri haline geldiğini vurguladı. Çakacak, "Sahil kenti Mersinimizin yelken sporu alanında çok daha ileri noktalara ulaşmasını temenni ediyoruz. Mersin Valiliği olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olduğumuz gibi yelken sporu ile uğraşan tüm sporcularımızın da destekçisiyiz" dedi.

Başkan Ballı ise Mersin Yelken Kulübü'nün yeni yönetimi olarak bu sporu Mersinlilere sevdirmek, tanıtmak ve daha yaygın hale getirmek amacında olduklarını söyledi. Bu çerçevede yaptıkları çalışmalar hakkında Çakacak'a bilgi veren Ballı, " Türkiye'deki tüm engelli lisansları bizim kulübümüzden verilmektedir. Kulübümüz bünyesinde lisanslı sporcuların yanı sıra engelli milli sporcular da vardır. Biz bu sporu bir sosyal sorumluluk projesi olarak adlandırdık. Ortaokul seviyesinden başlayarak, ilimizden daha çok milli sporcu çıkarabilmek adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak: 'Yelken Sporcularımızın Destekçisiyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement