Niğde Valisi Aladağlar'da yapılacak etkinlikleri açıkladı - Son Dakika
Yerel

Niğde Valisi Aladağlar'da yapılacak etkinlikleri açıkladı

Niğde Valisi Aladağlar\'da yapılacak etkinlikleri açıkladı

Niğde Valisi Cahit Çelik, Aladağlar'ın hem Niğde'nin hem de Türkiye'nin en iyi dağlarından biri olduğunu belirterek, 15 Temmuz haftasında 253 şehidin anısına 253 dağcının katılımıyla 4 zirve tırmanışı yapılacağını duyurdu. Ayrıca 2024 yılında Aladağlar'da 'Yüksek Dağ Koşusu' ve diğer etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

18.01.2024 12:53  Güncelleme: 13:49

Aladağlar'ın hem Niğde'nin hem de Türkiye'nin dağcılık anlamında en iyi dağlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik, Aladağlar'da yapılması planlanan etkinlikleri açıkladı.

15 Temmuz haftasında 253 şehidin anısına 253 dağcının katılımıyla Niğde'de 4 zirve tırmanışı yapılacağını söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik, Aladağlar'ın hem Niğde'nin hem de Türkiye'nin dağcılık anlamında en iyi dağlardan bir tanesi olduğunu ve dağcıların mabedi özelliğini taşındığını belirtti.

Vali Çelik, "Niğde'de 2024 yılında dağcılık alanında birçok aktivite planlıyoruz. Onlardan bir tanesi de 'Yüksek Dağ Koşusu'. Bu organizasyonla ilgili olarak aracılık yapan bir firma ve federasyon yetkilileri ilerleyen günlerde ilimize gelecek. Düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile Niğdeli hemşehrilerimize bu güzel haberi vereceğiz" dedi.

"Aladağlar'ı etkinliklere boğmak istiyoruz"

2024 yılında Aladağlar'ı etkinliklere boğmak istiyoruz diyen Vali Çelik, "Yüksek Dağ Koşusu haricinde, aynı zamanda 15 Temmuz'a denk gelen hafta 15 Temmuz'da şehit olan 253 şehidimizin hatırasını yaşatmak adına 253 dağcının katıldığı farklı 4 zirveye tırmanış planlıyoruz. Bu anlamda 2024 yılında Aladağlar'ı etkinliklere boğmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Niğde Aladağlar'ın dağcılar için önemli bir mekan olduğunu belirten Vali Çelik, "Kendimde bizzat dağcılık sporunu yapıyorum. Aladağlar dağcılar için cennet dediğimiz bir mekan. Düzenleyeceğimiz bu organizasyonlara kendim de katılacağım. Özellikle yüksek dağ koşusunda listede olan Türkiye'den herhangi bir yer yok. Burdur - Isparta arasında Sagalosos'da daha önce bir kişinin başvurusu ile bir yarış yapılmış. Resmi olarak ilk yarış Niğde Aladağlar'da olacak. Aracı firmanın bana ilettiği yurtdışında da bu anlamda tanınan bilinen ünlü 'Yüksek Dağ Koşusu' yapan kişilerinde katılacağını ifade ettiler. İnşallah bu anlamda kentimize bundan sonra her yıl yapılacak bir organizasyon kazandırmış olacağız. Organizasyonlarımızda il merkezimizin de bu organizasyonların bir parçası yapmak istiyoruz. Gelen dağcılar sadece Aladağlar'a gitmesin, Niğde merkeze de gelip tarihi ve turistik yerlerimizi görsünler istiyoruz. Bu alanda da ilimize gelen sporcuları gezdirecek ilimizi tanıtacak bir organizasyon düşünüyoruz. Şimdiden şehrimize, memleketimize hayırlı olsun diyorum" ifadelerine yer verdi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Valisi Aladağlar'da yapılacak etkinlikleri açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement