Vali Bektaş'tan Sanayicilere Çağrı - Son Dakika
Yerel

Vali Bektaş'tan Sanayicilere Çağrı

Vali Bektaş\'tan Sanayicilere Çağrı

"Ahşap Sektörü" zirvesinde sanayicilere seslenen Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, bu sektörde yatırım yapmak isteyen ve bir projesi olan herkesi sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

09.09.2012 00:33

"Ahşap Sektörü" zirvesinde sanayicilere seslenen Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, bu sektörde yatırım yapmak isteyen ve bir projesi olan herkesi sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlenen "Günümüz Ormancılığı ve Orman Ürünleri ile Ahşap Sektörü" konulu toplantıda konuşan Vali Bektaş, bu yıl ikincisini düzenledikleri Ahşap Fuarı'nda başarılı olmak istediklerini söyledi. Fuarın beklentilerinden daha iyiye gittiğini ifade eden Bektaş, "Ahşap sektöründe Kastamonu için bir projesi veya düşüncesi olan herkesi sonuna kadar destekleriz" dedi.

Orman ve Su işleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman ise, "Kamu ve özel sektörü, sivil toplum örgütleri, üniversiteleri, kısaca tüm taraflarıyla tüm dünyada iş yapan, 'Türk müteahhitlik sektörü' gibi, bir 'Türk ormancılık sektörü' çıksın istiyoruz" diye konuştu. Dr. Nurettin Akman, orman teşkilatlarından sağlanan odun ve odun dışı ürünlerin, biyolojik çeşitliliğin korunması, çölleşme ve erozyonla mücadele, kırsal kalkınmaya destek, temiz ve kaliteli içme suyu üretimi gibi birçok alanda katkıda bulunduğunu ifade ederek, " Türkiye'de 21 bin orman içi ve kenarı köyde 7 milyon civarında kişi yaşıyor. Ülkemizin kırsal kalkınmasında önemli role sahip 7 bin civarında hızar-şerit işletmesi bulunmaktadır. Bunlar kırsal kesimlerdeki en önemli, hatta çoğu yerde tek işletmedir. Türkiye'nin 500 sanayi kuruluşu arasında orman ürünleri sanayisi yer almaktadır. Artık Türk işadamlarının, yurt dışına açılmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, etkinliklere destek olan kişilere plaket verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Bektaş'tan Sanayicilere Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement