Vakıflar Genel Müdürü Dr. Ertem Vali Tuna'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Ertem Vali Tuna'yı Ziyaret Etti

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Ertem Vali Tuna\'yı Ziyaret Etti

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün envanterinde bulunan restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için Eskişehir'e gelen Vakıflar Genel Müdürü Dr.

21.11.2013 12:05

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün envanterinde bulunan restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için Eskişehir'e gelen Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, ilk olarak Vali Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata ve Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök'ün de katıldığı ziyaret esnasında, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının yaptığı faaliyetlerden bahseden Vali Tuna, etkinliklerin kültür ve sanat faaliyetleri, bilimsel çalışmalar, müzik ve spor etkinlikleri olmak üzere yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Kalıcı eserler anlamında da görüş bildiren Vali Tuna, Eskişehir'de birçok tarihi eserin restorasyonu, kültür merkezleri, müzeler, bahçeler ve meydan gibi düzenlemeleri imkanları yettiği sürece yapacaklarını kaydetti. Vali Tuna, şuan 2013 TDKB Ajansı etkinlikleri kapsamında, restorasyon çalışmaları başlatılan tarihi yerlerin olduğunu sözlerine ekledi.

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem ise, Eskişehir'de bulunma sebeplerinin yapılan çalışmaları yerinde incelemek olduğunu söyleyerek, Türkiye genelinde restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Ziyaretin sonunda Vali Tuna, Genel Müdür Ertem'e günün anısına TDKB anı tabağı hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından, Vali Tuna, Genel Müdür Ertem ve beraberdekiler sırasıyla; Tiryaki Hasan Paşa Camii, Orta Işık Camii, Akoğlan Camii, Seyitgazi- Seyid Sultan Şücaaddin Veli Türbesi ve Seyit Battalgazi Türbesi'nde incelemelerde bulundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vakıflar Genel Müdürü Dr. Ertem Vali Tuna'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement