Utso Mesleki Eğitimi Geliştirmek Amacıyla Almanya'ya İnceleme Gezisi Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Utso Mesleki Eğitimi Geliştirmek Amacıyla Almanya'ya İnceleme Gezisi Düzenledi

Utso Mesleki Eğitimi Geliştirmek Amacıyla Almanya\'ya İnceleme Gezisi Düzenledi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), mesleki eğitimi geliştirmek ve kalifiye eleman sıkıntısını gidermek amacıyla hazırlanan "Almanya Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler" projesi kapsamında Almanya'ya inceleme gezisi düzenledi.

30.04.2013 15:52

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), mesleki eğitimi geliştirmek ve kalifiye eleman sıkıntısını gidermek amacıyla hazırlanan "Almanya Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler" projesi kapsamında Almanya'ya inceleme gezisi düzenledi.

AB-Türkiye Oda Formu-II AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı kapsamındaki 10 gün süren inceleme gezisine Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Simav ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odaları'nın temsilcilerinin yanı sıra Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Uşak İş-Kur Müdürü Zafer Kahraman da katıldı. Mesleki eğitim birimi kurmak,

sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısını gidermek amacıyla düzenlenen geziye katılan 18 kişilik heyet Almanya'daki meslek okullarının durumunu inceledi. ziyarette heyet, Münih Ticaret Odası, Köln Ticaret Odası, Ausburg Mesleki Eğitim Kompleksi,İngolstad ve Stockdorf'da bulunan meslek okulları ile işbirliği yapan firmaları da gezdi.

Amaçlarının mesleki eğitim geliştirerek sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısına son vermek olduğunu ifade eden UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet geziyi değerlendirerek, "Proje ile amacımız Almanya'daki mesleki eğitim sistemini örnek alarak bölgemizde de modern mesleki teknik eğitim veren bir yapı oluşturmak. Bu yapıyı oluşturmak için öncelikle, Almanya'da bu anlamda başarıya ulaşmış okulları ve firmaları ziyaret ederek teknik bir rapor hazırladık. Bu inceleme ziyaretleri sonrasında uygulanabilir bir mesleki eğitim modelinin temelini atmak istiyoruz" dedi.

Mesleki eğitim konusunda Almanya'nın Dünya'da önemli bir model olduğunu belirten de ifade eden Mustafa Kuvvet, Alman Mesleki Eğitim Sisteminin mevzuatı hakkında bilgi edindiklerini ve ülkemizde de böyle bir modeli uyarlamak adına yol haritası çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Utso Mesleki Eğitimi Geliştirmek Amacıyla Almanya'ya İnceleme Gezisi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement