Usta Kalemlerin Karikatürleri Konak'ta Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Usta Kalemlerin Karikatürleri Konak'ta Görücüye Çıktı

Usta Kalemlerin Karikatürleri Konak\'ta Görücüye Çıktı

Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi, 32.Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'nda ödül alan eserlere ev sahipliği yaptı.

27.10.2013 11:38

Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi, 32. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'nda ödül alan eserlere ev sahipliği yaptı.

Dünyanın dört bir yanından karikatüristlerin katıldığı yarışma, her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel eserler ortaya çıkardı. Karikatürcüler Derneği'nin 1974 yılından beri sürdürdüğü yarışmaya bu sene 65 ülkeden 920 kişi 3000'e yakın karikatür gönderdi. Birincilik alan Polonyalı Grzegorz Szumowski, 5 bin lira para ödülü kazandı.

ESERLER İZMİRLİLERLE BULUŞTU

Yarışma sonuçlandıktan sonra İstanbul Karikatür ve Mizah Merkezi Genel Başkanı Metin Peker öncülüğünde, Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'ne orijinal 65 karikatür getirildi. Serginin açılışını Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, konuklarla birlikte yaptı. Metin Peker, İzmir'i geliştirmek adına müzelerin katkı sağladığını belirterek "Bir belediye başkanının rutin işlerin yanı sıra eğitim, kültür ve sanata değer vermesi ve pratiğe dökmeleri sevindirici bir olay. İzmir'de bir ilki gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı kutluyorum. Bize müzelerinde yer verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN SERGİYE İLGİ

32. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışmasında ödül alan eserlerin Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde sergilendiğini duyan öğrenciler müzeye akın etti. İzmir Atatürk Lisesi yatılı öğrencileri sergiyi ziyaret edenler arasında yerl aldı. Öğrencilerden Umut Danışman daha önce müzeyi ziyaret ettiğini fakat bu sergiyi büyük heyecanla beklediğini belirterek "Politik karikatürler, mizahla birleşen eleştirili karikatür eserleri ilgimi çekti. İzmir'de okuyup İstanbul'daki müzeleri gezme şansımız gerçekten zor. Sergileri İzmir'e getiren, müzelerde yer açan Hakan Tartan başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Usta Kalemlerin Karikatürleri Konak'ta Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement