Uşak Yeni Eğitim Öğretim Sezonuna Sorunsuz Girmek İstiyor - Son Dakika
Yerel

Uşak Yeni Eğitim Öğretim Sezonuna Sorunsuz Girmek İstiyor

Uşak Yeni Eğitim Öğretim Sezonuna Sorunsuz Girmek İstiyor

2013 eğitim öğretim sezonu için yürütülen hazırlık çalışmaları ve zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılması hakkında yapılacak düzenleme ile ilgili Vali Özdemir Çakacak'a bilgi verdi.

13.06.2012 13:00

2013 eğitim öğretim sezonu için yürütülen hazırlık çalışmaları ve zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılması hakkında yapılacak düzenleme ile ilgili Vali Özdemir Çakacak'a bilgi verdi.

Vali Özdemir Çakacak Başkanlığı'nda toplanan Milli Eğitim Komisyonu yeni eğitim öğretim sezonu öncesi okullarda yapılacak düzenlemeler, yatırımlar ve hazırlıkları değerlendirdi. Öz Merkez'deki encümen salonunda yapılan toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Vali Çakacak'a, zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasından sonra ilkokul ve orta okula çevrilecek okulların son durumu hakkında bilgi verdi. Vali Özdemir Çakacak, yeni eğitim öğretim sezonu için hazırlık çalışmalarını başlattıklarını ifade ederek, "Amacımız yeni sezona sorunsuz bir şekilde girmek" dedi.

2012-2013 eğitim öğretim sezonuna sorunsuz girmek için komisyon çalışmalarının devam ettiğini ve hangi okulların ilkokul hangi okulların ortaokul olacağını kısa sürede kararlaştıracaklarını ifade eden Ömer Bulut, "Komisyon çalışmaları son aşamaya geldi. Sayın valimize çalışmalar hakkında bugün bilgi vereceğiz. Ardından komisyonun kararını uygulamaya koyarak okullardaki düzenlemeleri yapacağız" dedi.

Toplantı öncesi gazetecilere kısa bir bilgi veren Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise amaçlarının 2012-2013 eğitim öğretim sezonuna sorunsuz girmek olduğunu ifade ederek, yürütülen çalışmaların önemine değindi. Toplantıda yeni eğitim sitemi ile ilgili düzenlemeleri, yaz döneminde tadilat yapılacak okulların durumu ve yeni yatırımları değerlendireceklerini belirten Vali Özdemir Çakacak, " Başarılı bir eğitim sezonunun geride bıraktık. Öğrencilerimiz her alanda önemli başarılar elde etti. Önümüzdeki sezon bu başarıların artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Bilindiği üzere zorunlu eğitim kademeli olarak 12 yıla çıkartıldı. Yeni eğitim öğretim sezonunda bazı okullarımız ilkokula bazı okullarımız ise orta okula dönüşecek. Milli Eğitim Komisyonumuz bu çalışmaları yürütüyor. Biz bugün hem bu planlamaları hem yapılacak yatırım ve tadilatları değerlendireceğiz. Amacımız yeni eğitim öğretim sezonuna sorunsuz bir şekilde girmek" dedi.

Vali Özdemir Çakacak başkanlığındaki değerlendirme toplantısına; Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile komisyon üyeleri katıldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Yeni Eğitim Öğretim Sezonuna Sorunsuz Girmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement