Uşak Üniversitesi'nde, "Engelsiz Yaşam" Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi'nde, "Engelsiz Yaşam" Çalışmaları

Uşak Üniversitesi\'nde, "Engelsiz Yaşam" Çalışmaları

Uşak Üniversitesi'nde hazılanan projeyle meslek yüksek okulu binasında engellilere yönelik düzenleme yapılıp, engelli öğrencilerin evlerinden ve yurttan okula taşınması için servis aracı temin edildi.

03.03.2014 16:38

Uşak Üniversitesi'nde engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırma adına Meslek Yüksekokulu binasında fiziki değişiklikler gerçekleştirilerek, engelli öğrencilerin evlerinden ya da yurttan okula taşınması için servis aracı sağlandı.

Uşak Üniversitesi'nde, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen "Engelli Öğrencilerin Mesleki Eğitime Entegrasyonu Kapsamında Uşak Meslek Yüksekokulu Binasının Düzenlenmesi" projesi kapsamında, Uşak Meslek Yüksekokulu Binası'nda engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik yeni düzenlemelerin tamamlanması nedeniyle tören düzenlendi.

Törenine katılan Vali Vekili Nevzat Ergün, projeyi üreterek engelli öğrencilerin yaşamının kolaylaştırılmasına ve üniversitenin gelişimine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini diledi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de proje kapsamında Meslek Yüksekokulu binasındaki düzenlemelerle, binanın içini ve dışını engelli öğrencilerin öğretimini kolaylaştıracak hale getirdiklerini kaydetti.

Bina içinde ve dışında görme engelli öğrencileri yönlendirecek kabartmalı yönlendirme levhaları ve yürüme parkurları oluşturulduğunu dile getiren Prof. Dr. Çelik, "Bina içinde sesli engelli asansörü var. Bina giriş kapıları otomatik sensörlü hale getirildi. Görme engelli öğrencilerin dersleri verimli takip edebilmeleri için kabartma resim baskı makinesi, monitörde ve kağıttaki verileri ses dosyasına çeviren program alımı yapıldı. Kollarını kullanmakta sorunu bulunan öğrencilerin bilgisayardan faydalanabilmelerini sağlayacak ekipmanlar temin edildi" diye konuştu.

Engelli öğrenciler evlerinden ve yurttan servis araçlarıyla alınacak

Rektör Prof. Dr. Çelik, engelli öğrencilerin evlerinden ve yurttan servis aracıyla alınarak eğitim gördükleri binalara kadar getirileceklerini, böylelikle ulaşım sorununa çözüm olacaklarının bildirdi.

Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kürşat Murat de değerli projelere destek olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek proje kapsamında yapılan düzenlemelerin hayırlı olmasını diledi.

Törende, projeye katkı ve destek veren kişilere plaket ve teşekkür belgeleri sunulmasının ardından engelli minibüsü tanıtılarak, Uşak Meslek Yüksekokulu'nda yapılan düzenlemeler gösterildi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi'nde, 'Engelsiz Yaşam' Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement