Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme ve Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme ve Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni

Uşak Üniversitesi\'nde Akademik Yükselme ve Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni

Uşak Üniversitesi Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni ve Akademik Yükselme töreni gerçekleşti.

12.06.2014 12:05

Uşak Üniversitesi Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni ve Akademik Yükselme töreni gerçekleşti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Uşak Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve yakınları katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uşak Üniversitesi Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni ve Akademik Yükselme Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Uşak Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ve müzik dinletisi ile devam eden törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak'ın, bölgenin ve ülkemizin gelişmesi, zenginleşmesi ve refahına bilim, teknoloji, araştırma ve geliştirme adına çok büyük bir katkısı olacağına dikkat çekerek Uşak Üniversitesi olarak marifet iltifata tabidir diyerek yapılan araştırmaların nitelik ve niceliğini artırmak amacıyla Uşak Üniversitesi Bilimsel ve Sanatsal Çalışmaları Teşvik Programını Haziran 2012 de başlattıklarını söyledi. Rektör Çelik Haziran 2012'den bugüne kadar toplam 136 bilimsel çalışmaya 45 bin 187 TL teşvik ödülü verdiklerinin altını çizerek konuşmasında şunları aktardı: "Teşvik sistemimizde uluslar arası düzeyde yapılan makaleleri niteliklerine göre 4 gruba ayırdık. Bu gruplara 400 TL'den 1000 TL'ye kadar teşvik ödülü veriyoruz. Teşvik programımızı başlattığımız Haziran 2012'den bugüne kadar toplam 136 bilimsel çalışmaya 45 bin 187 TL teşvik ödülü verdik. Bugün 2013 yılında Fen ve Sosyal Bilimlerde yaptıkları bilimsel çalışmalarda ilk beşe giren 5 hocamıza performans ödüllerini vereceğiz. Elbette ki araştırmacılarımız bunlardan daha da fazlasını hak ediyorlar. Bugün buradan Uşak İl Özel İdaremize bu amaçla yaptıkları 45 bin TL'lik destekten dolayı teşekkür ediyorum. Uşak aktörleri bu konuda bizlere destek olursa üniversitemizin ulusal ve uluslar arası alanda yerini daha hızlı yükseltebiliriz. Uluslararası makaleler konusunda Uşak Üniversitesi olarak hızlı bir gelişme trendi içerisindeyiz. Makale konusunda ülke olarak dünyadaki yerimiz iyidir. Ancak yapılan çalışmaların ürüne dönüşmesi ve patentleşme noktasında epeyce alacağımız mesafe vardır. Kanımca odaklanmamız gereken hususlardan en önemlilerinden birisi de yapılan çalışmaların patentleştirilmesidir. Teşvik sistemimizde, yaptığı çalışmaları patent haline dönüştüren araştırmacılarımızı 4 bin TL ile ödüllendiriyoruz. Uluslar arası makalelerin ve patentlerin üretilebilmesi için elbette ki yapılacak çalışmaların projelendirilmesi gerekir. Teşvik sistemimizde bu hususu da dikkate aldık. 2012 Haziranından bugüne kadar kabul edilen 4 projeye ve başvurusu yapılan 21 projeye teşvik ödülü verdik" dedi.

Tören atanan ve yükselen akademisyenlere binişlerini giydirilmesi, beratların takdim edilmesi ve teşvik ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Törenin ardından kokteyl verildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme ve Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement