Uşak'ta Öğrencilere ve Öğretmenlere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Öğrencilere ve Öğretmenlere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Uşak\'ta Öğrencilere ve Öğretmenlere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında Uşak'taki bazı öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı.

18.02.2014 10:35

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında Uşak'taki bazı öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı.

İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi'nde yapılan tablet bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Uşak Vali Vekili Nevzat Ergün, Türkiye'nin eğitim ve öğretim bakımından tarihi bir gün yaşadığını söyledi. FATİH projesi kapsamında 81 ilde öğretmenlere ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığını ifade eden Ergün, "Bu çalışma Türkiye'nin ve eğitimin geldiği nokta açısından çok önemli. Sevgili öğrenciler, bu hizmeti devletimiz kıt imkanlarla size sağlıyor. Aldığınız tableti en iyi şekilde kullanın. Bu tabletleri eğitim, öğretim ve derslerinizde daha detaya inme, araştırma açısında kullanacaksınız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut da Uşak'ta 7 okulda 263 öğretmen ve 918 öğrenci olmak üzere toplam Bin 181 tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığını belirterek, "Bu projenin amacı bütün öğrencilerimizin daha kaliteli ve verimli eğitim almasını sağlamak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere tabletleri dağıtıldı. Tablet bilgisayarını Vali Vekili Ergün'den alan, kemik eklem rahatsızlığı bulunan dokuzuncu sınıf öğrencisi Mehmet Önder, "İlk dönem yarım puanla 'Teşekkür Belgesi' almayı kaçırdım. Aldığımız tabletlerin derslerimize katkı sağlayacağını inanıyorum" dedi.

Tabletlerini alan öğrenciler, FATİH projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tabletlerin eğitimlerine katkı sağlayacağını bildirdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Öğrencilere ve Öğretmenlere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement