Uşak'ta "Güvenilir Analiz Bereketli Tarım" Projesi - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta "Güvenilir Analiz Bereketli Tarım" Projesi

Uşak\'ta "Güvenilir Analiz Bereketli Tarım" Projesi

'Güvenilir Analiz Bereketli Tarım' projesi kapsamında yenilenen laboratuar, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

13.07.2012 18:18  Güncelleme: 10:20

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı'nca (ZEKA) desteklenen 'Güvenilir Analiz Bereketli Tarım' projesi kapsamında yenilenen laboratuar düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 'Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı' kapsamında desteklenen "Güvenilir Analiz, Bereketli Tarım" projesi tamamlandı. 499 bin TL tutarındaki projeye ZEKA 391 bin TL destek sağladı. Proje kapsamında yenilenen İl Müdürlüğü bünyesindeki laboratuar düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuar açılışı için düzenlenen törene Vali Vekili Bayram Öz, AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Güngör, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Güngör törende yaptığı konuşmada, ilin tarımsal üretim değeri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında laboratuarın proje sonrasında yıllık 2 bin analizden 5 bin toprak analizi yapma imkanına kavuştuğunu belirten Güngör, toprak analizlerine dayalı gübreleme eğitimlerinin de devam ettiğini kaydetti.

Tarımdaki verimliliğin arttırılması için toprak analizlerinin önemli olduğunu da belirten Mustafa Güngör, "Laboratuarımızda eskiden yıllık 2 bin toprak analizi yapılabiliyordu. Proje sayesinde yıllık 5 bin toprak analizi yapma imkanına kavuştuk. Önemli olan bu kapasiteyi doğru bir şekilde kullanmaktır. Toprak analizlerine dayalı gübre eğitimleri düzenliyoruz" dedi.

ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen ise törende ajans faaliyetleri ve proje destekleri hakkında bilgi verdi. Kalkınma ajanslarının henüz çok yeni kurumlar olduğunu ifade eden Özmen, proje desteklerinin geri dönüşlerinin başladığını ifade ederek, "Kurum olarak desteklediğimiz projelerden geri dönüşler başladı. Bu projeler illerimizdeki ekonomik canlılığa katkı sağlıyor. İşsizliğin azalmasına da yardımcı oluyor. Önümüzdeki yıllarda bu geri dönüşlerin daha yüksek olacağını düşünüyoruz" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise konuşmasında hükümetin tarım politikalarını anlatarak verilen desteklemelere değindi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında yenilenen laboratuar hizmete açıldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta 'Güvenilir Analiz Bereketli Tarım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement