Uşak'ta Eğitim, Bilim ve Sanat Günleri - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Eğitim, Bilim ve Sanat Günleri

Uşak\'ta Eğitim, Bilim ve Sanat Günleri

Uşak Valisi Serdar Yavuz, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilen "Eğitim, Bilim ve Sanat Fuarı"nı açtı.

24.05.2014 08:58  Güncelleme: 09:10

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ilimizdeki orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilen "Eğitim, Bilim ve Sanat Fuarı" Vali Seddar Yavuz tarafından açıldı.

Kent meydanında düzenlenen açılış törenine Vali Seddar Yavuz'un yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fuarın amacının okullarda bilim, sanat ve kültürüm yaygınlaştırılması olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, gençlerin çağın gelişmelerine uygun olarak kendilerini geliştirmelerini istedi.

Stantları tek tek dolaşan ve öğrencilerin çeşitli alanlardaki projelerini inceleyen Vali Seddar Yavuz "Eğitimden, sanata bilimden sosyal alanlara geniş bir yelpazede öğrencilerimizin becerilerini sundukları bu fuarda geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzu gördüm. Onların eserleriyle gurur duydum. Bu eserler ve çalışmalar arasında Türkiye çapında dereceye girmiş projeler var. Öğrencilerimizi yüreklendirmek, bilgi ve becerilerini artırmak, yaptıkları bu çalışmaların gerek kendileri gerekse ülkemiz açısından ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulamak lazım. Türk dilinin kullanımından, doğalgaz zehirlenmesini önlemeye, ısırgan otunun yara tedavisinde kullanımından çeşitli sanatsal çalışmalara varıncaya kadar çok sayıda çalışmayı beğeniyle izledim. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum" diye konuştu. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Eğitim, Bilim ve Sanat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement