Uşak'ta 79 Okula Daha Beyaz Bayrak Verildi - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta 79 Okula Daha Beyaz Bayrak Verildi

Uşak\'ta 79 Okula Daha Beyaz Bayrak Verildi

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü çerçevesinde ‘beyaz bayrak’ almayı hak eden 79 okula sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

08.06.2014 19:27

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü çerçevesinde 'beyaz bayrak' almayı hak eden 79 okula sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Uşak AKM'de düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Kudret Aydın, Uşak halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz 2013 - 2014 döneminde Uşak'ta 93 projeye başvuruda bulunduğunu belirterek 79 okulun Beyaz Bayrak Belgesi almayı hak ettiğini dile getirdi. Beyaz Bayrak almayan okulların eksikliklerini tamamladıktan sonra tekrar incelemeye alınacağını dile getiren Vali Yavuz, "Okullarımızın tamamının beyaz bayrak sahibi olması için çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle Beyaz Bayrak almayı hak eden okullarımızı tebrik etmek istiyorum. Alamayan okullarımızın da eksiklerini en kısa sürede tamamlayacağına inanıyorum. Diğer taraftan beyaz bayrak alan okullarımızdan 40'ı Beslenme Dostu Okullar projesine başvurmuş ve 33 okulumuz bu belgeyi de almaya hak kazanmıştır" dedi.

Eğitimin milli seferberlik düşüncesi ile yürütülmesi gereken bir değer olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Eğitim desteklenmezse başarı gelmez. Hangi ülke olursa olsun eğitim her zaman tartışılmaktadır. Çünkü eğitim yerinizi ve refahınızı belirler. Genel olarak nasıl bir insan profili yetiştirmek istediğimiz üzerinde tartışıyoruz. Önümüzdeki süreçte eğitimcilerimiz ile birlikte yan yana olacağız ve yetiştireceğimiz insan profilini birlikte değerlendireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti medeniyetine bağlı, medeniyetinden beslenen nesiller ile büyür. Medeniyet değerlerinden beslenmeyen bir eğitim sisteminin başarılı olama şansı yoktur. Eğitim konusunda daha fazla konuşmamız lazım ve neler eksik, neler yanlış değerlendirmemiz lazım" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri tarafından Beyaz Bayrak almayı hak eden 79 okul müdürlerine sertifikaları takdim edildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta 79 Okula Daha Beyaz Bayrak Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement