Uşak Kan Bağışında Türkiye Birincisi - Son Dakika
Yerel

Uşak Kan Bağışında Türkiye Birincisi

Uşak Kan Bağışında Türkiye Birincisi

Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı kampanyalarında Uşak’ın nüfusuna oranla Türkiye birincisi olduğu belirtildi.

28.10.2015 15:58

Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı kampanyalarında Uşak'ın nüfusuna oranla Türkiye birincisi olduğu belirtildi.

Vali Ahmet Okur'un başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan ve toplantının sonunda söz alan Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök Türk Kızılayı'nın tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gök, Türk Kızılayı'nın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ve kan bağışçılarının sayesinde artık vatandaşlarımızın ellerinde kan talep fişleri ile oradan oraya koşmalarına, yakınları için kan bulmak adına kapı kapı dolaşmalarına gerek kalmadığını belirten Dr. Gök "Artık hiçbir ağır kanamalı hasta kan yetmezliğinden ölmemektedir. Bu geldiğimiz seviyenin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir" dedi.

UŞAK, KAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Kan bağışçıları konusunda Uşak için ayrı bir sayfa açmak gerektiğini belirten Gök, "Bizlerin en büyük tedarikçileri kan bağışçılarıdır, Uşak Türkiye nüfusu baz alındığında en çok kan bağışı yapan iller arasında birinci, kadın kan bağışçıları ve kurumlar bazında da birincidir. 2014 yılında 19.148 ünite kan bağışı yapılan Uşak'ta 2015 yılı içerisinde şu ana kadar 14.644 ünite kan bağışı yapıldığını ve bu rakamın yılsonuna kadar artarak bir önceki yıldan daha fazla bir rakama ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI DA KAN BAĞIŞI KADAR ÖNEMLİ

Kan bağışının yanında kök hücre bağışının da önemine dikkat çeken Dr. Gök, kök hücre bağışının da çok önemli ve bir o kadar da basit olduğunu, bağışçının kan verir gibi bir cihaza bağlandığını, cihazın kan içindeki kök hücreleri toplayarak diğer kısımları tekrar vücuda zerk ettiğini belirterek çok kolay ve ağrısız bir yöntem olduğunun altını çizdi. Kök hücre bağışı ile birçok hasta ve kök hücre nakli bekleyen çocukların iyileşerek hayata tutunacaklarını belirterek herkesi duyarlı olmaya davet etti.

VALİ OKUR "PLAKETİ KAN BAĞIŞINDA BULUNAN TÜM UŞAKLILAR ADINA KABUL EDİYORUM"

Dr. Gök koordinasyon kurulu üyelerine yaptığı açıklamanın ardından Uşak ilinde vatandaşların kan bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı Vali Ahmet Okur'a bir plaket takdim etti. Plaket için teşekkür eden Vali Okur "Bu plaketi büyük bir insanlık görevi ve sorumlu bir vatandaş olarak kan bağışlayan Uşaklı hemşehrilerim adına alıyorum. Bir can kurtaran bütün bir insanlığı kurtarmış gibidir. Bu sebeple kan bağışı takdir edilmesi gereken ulvi bir davranıştır. Edindiğim bilgilere göre ilimiz kan bağışında birinci olmakla birlikte, sahip olduğu kan bağış merkezine ek olarak Türkiye'de üniversite kampüsünde kan bağış birimi bulunan tek ildir. Merkezlerin açılmasına sağlanan katkılara ve özellikle kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Kan Bağışında Türkiye Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement