Urfa'da Tarihi Evler Maharetli Ellerde Hayat Buluyor - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Tarihi Evler Maharetli Ellerde Hayat Buluyor

Urfa\'da Tarihi Evler Maharetli Ellerde Hayat Buluyor

Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen 'Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı' çerçevesindeki çalışmaların yüzde 70'nin tamamlandı.

06.11.2013 12:33  Güncelleme: 15:22

Vali Celalettin Güvenç'in talimatları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve kurum personelleri tarafından sürdürülen proje 58 Meydanı semtinde çalışmalarına devam ediyor.

Sokak cephe iyileştirme çalışmalarının yapıldığı 5 kilometrelik alanda tarihi dokunun korunarak sokakların iyileştirilmesi ve akabinde turizme kazandırılması amaçlanıyor.

Konu ile ilgili çalışmaların detaylarına yer veren İl Özel İdaresi yürütülen projenin 3 Etap ile bölümlendirildiğini açıkladı. Bölümler ise şöyle sıralandı:

"Sokak ve Cephe İyileştirme anlamında; 1. Etapta toplam 43 sokak bulunmakta olup, onarımına yönelik projeler hazırlanmıştır ve 3 kısım olarak uygulama işi devam etmektedir. Belirtilen 3 kısım için toplam 7.187.546,99 TL ihale bedeli belirlenmiş olup yaklaşık %70 oranında fiziki gereçekleşme sağlanmıştır.

2. Etapta toplam 30 sokak bulunmakta olup onarıma yönelik projelendirmeler hazırlanmıştır. Uygulama işinin 2014 yılında yapılması planlanmaktadır.

3. Etap toplam 60 sokaktan oluşmakta olup ödenek bulunduğu takdirde gerekli proje ve uygulama işlemleri tamamlanacaktır."

BENZER ÇALIŞMALAR YILDIZ MEYDANI'NDA DA SÜRDÜRÜLÜYOR

İl Özel İdaresi, benzer çalışmaların Yıldız Meydanı'nda bulunan eski Urfa evlerinde de sürdürüldüğünü belirtti. Meydanın hemen yanında bulunan evlerin bulunduğu Kültür Adasının onarımına yönelik rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü bölgede, uygulama sürecinin başlanıldığına değinildi. Buradaki tarihi evlerin restore edilerek tarihi dokusuna kavuşturulacağını belirten İl Özel İdaresi, Kale Eteğinin Turizme Kazandırılması Projesi'nde de şu ana kadar harcanan tutarın 20 milyon TL olduğunu açıkladı.

KALE ETEĞİ'NDE 275 EV YIKILDI

Özel İdare Kale Eteği'ndeki çalışmalarla ilgili ise şu bilgilere yer verdi: "Toplam da yaklaşık 26 milyon TL ye mal olacak proje İlimizin turistik öneme sahip tarihi, kültürel değerleri restore ve rehabilite edilerek turizm sektörün hizmetine sunulmasını sağlamak, turist sayısını ve konaklama süresini arttırmak İstihdam olanakları yaratmak, İlimizin bir turizm çekim merkezine dönüştürülmesi için turizmin çeşitlendirilmesini sağlamaktır. Şanlıurfa ili için çok önem taşıyan Kale eteği Bölgesinde 275 ev satın alınarak yıkılmış ve eski tarihi dokusuna kavuşturulmuştur. Bir anlamda kentsel dönüşüm diye adlandırdığımız proje devam etmektedir."

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Tarihi Evler Maharetli Ellerde Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement