Üreten Tekirdağ, Vergisini Alan İstanbul - Son Dakika
Yerel

Üreten Tekirdağ, Vergisini Alan İstanbul

Üreten Tekirdağ, Vergisini Alan İstanbul

Türkiye'de sanayileşmenin ön planda olduğu illerden olan Tekirdağ, kentteki birçok fabrikanın iş merkezi İstanbul'da olduğu için bu fabrikaların vergi gelirlerinden yararlanamıyor.

04.03.2014 12:14

YAVUZ KARADUMAN - Türkiye'de sanayileşmenin ön planda olduğu illerden olan Tekirdağ, kentteki birçok fabrikanın iş merkezi İstanbul'da olduğu için bu fabrikaların vergi gelirlerinden yararlanamıyor.

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın gelir tahsilatı bakımından iller sıralamasında 9. sırada yer aldığını söyledi.

Tekirdağ'da, gelir tahsilatının 2013 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 artış gösterdiğini ifade eden Karayel, "Tekirdağ ekonomik olarak gelişiyor, bunun payı var tabii. Göç alan, sanayisi sürekli gelişen bir il Tekirdağ. Ayrıca Çerkezköy, Çorlu ve Muratlı ilçelerinde organize sanayi bölgeleri süratle gelişmekte. Bu bölgede 1500'e yakın KOBİ dediğimiz orta ölçekli üretim yapan firmalarımız, şirketlerimiz var. Bu da tabii bizim gelirimizi olumlu yönde etkilemektedir" diye konuştu.

Kentteki birçok fabrikanın iş merkezinin İstanbul'da olması nedeniyle bu fabrikaların vergi gelirlerinin İstanbul'a aktarıldığını ifade eden Karayel, şöyle devam etti:

"Tekirdağ için olumsuz olarak şu var; mükelleflerimiz genelde fabrika şeklinde konuşlanmış durumda. Bu fabrikaların iş merkezi İstanbul'da ama işlerin, faaliyetlerin bilfiil yürütüldüğü yer Tekirdağ'da olduğu için biraz gelir kaybı yaşıyoruz. Ama bu da bizim hizmetimize bağlı. Biz mükelleflerimize ne kadar güzel hizmet edersek, onları Tekirdağ'a çekecek hizmetlerde bulunursak, herhalde zaman içinde bunları Tekirdağ'a çekebiliriz diye düşünüyorum."

"Toplanan vergilerin bir kısmı belediyelere aktarılıyor"

Karayel, toplanan vergilerden şehre hizmet amacıyla belediyelere gelir aktarımı yapıldığını dile getirerek, "Bizim topladığımız her kuruş verginin bir kısmı, belediyelere aktarılıyor. Bu açıdan toplanan vergiler kentin gelişmesi açısından önem arzediyor" ifadelerini kullandı.

25. Vergi Haftası dolayısıyla Tekirdağ'da birçok etkinlik düzenlediklerini anlatan Karayel, şunları kaydetti:

"25. yılını kutladığımız Vergi Haftası dolayısıyla, mükelleflerimizde vergi bilincinin oluşturulması, vergiye olan gönüllü uyumunun arttırılması amacıyla bir dizi faaliyetlerde bulunuyoruz. 25 yıldan beri de bu faaliyetleri uyguladığımız için epey tecrübe sahibi olduk. Bu hafta vergi haftasıydı, bazı etkinliklerimizi tamamladık. Vergi rekortmenleri ödül törenimizi de nasip olursa sayın bakanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üreten Tekirdağ, Vergisini Alan İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement