Ünye Kent Konseyi'nde "Yalın" Dönemi - Son Dakika
Yerel

Ünye Kent Konseyi'nde "Yalın" Dönemi

Ünye Kent Konseyi\'nde "Yalın" Dönemi

Ünye Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurulu’nda Prof. Dr. Ayşe Yalın, 3 yıllığına başkan seçildi.

11.06.2016 14:57

Ünye Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Ayşe Yalın, 3 yıllığına başkan seçildi.

Ünye Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen genel kurula Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar, Başkan Yardımcısı Erhan Eren, Ordu Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ünye Kent Konseyi üyeleri katıldı. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ilk olarak divan seçimi gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Ali Alver, üyeliklerine ise Adnan Sobi ve Servet Güler seçildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ordu Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar, Ordu'da sadece 2 Kent Konseyi kurulduğunu ve diğer ilçe belediye başkanlarının sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade ederek "Ordu'da Büyükşehirle beraber 20 tane belediye teşkilatlanması söz konusu. Şu anda Büyükşehir ve Ünye Belediyesi dışında kent konseyi vücut bulmuş başka bir belediye yok. Bildiğim kadarıyla Perşembe genel kurulu toplantıya çağırdı ama bizim muhatap olduğumuz herhangi bir organı yok. Ordu Büyükşehir ve Ünye Belediye Başkanımızın dışında ki ilçe belediye başkanlarımız, yasaların kendilerine yüklemiş olduğu sorumluluğu halen daha yerine getirmemiş durumdalar. Tabi ki bu sadece Ordu'ya özel bir durum değil" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise konuşmasında kenti birlikte yönetmeyi amaçladıklarını ifade ederek "Kent Konseyi 3. Genel Kurulu'nun ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bir kenti kent yapan binalar değil o şehirde yaşayanlardır. Yapılar bir kent doğururlar ama kenti kent yapan ona ruh veren hiç kuşkusuz insanlardır. Şehirler, o şehirde yaşayanların aynalarıdır. Yani kentimiz aynı zamandan kendimizdir. Biz neysek, nasıl düşünür ve nasıl hayal edersek kentimizde o şekliyle ortaya çıkar. Biz yönetmeyi değil yönetişimi amaçladık yani birlikte yönetmeyi amaçladık. Onların düşüncelerini her platformda önemsediğimizi ifade ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda, attığımız adımlarda sadece bu lafta değil icraatta da bunu göstermenin hazzını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Faaliyet sunumunun ardından açık oylama ile seçime geçildi. Prof. Dr. Ayşe Yalın'ın yanı sıra Ünye Merkez Cami imamlarından Orhan Güler de aday oldu. Ancak Orhan Güler, yönergede yer alan şartları yerine getiremeyince adaylığı geçersiz sayıldı. Seçimde oyların tamamını alan Ayşe Yalın 3 yıllığına başkan seçildi. Başkanlık seçiminin ardından yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi.

Oy çokluğu ile kabul edilen listede Ersoy Sağlam, Tamer Uysal, Osman Sarıkahraman, Musa Özgür Kıroğlu, Yaşar Karaduman, Aynur Zeren Tan, Muhittin Ocak, Hasan Çolakoğlu, Ahmet Kabayel, Abdullah Erhan Aydın, Neşe Akgül Tiyaloğlu, Adnan Sobi, Hüseyin Dikici ve Ümit Özkan olmak üzere 14 kişi yer aldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye Kent Konseyi'nde 'Yalın' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement