Ünye Gürcüleri, Dernek Çatısı Altında Birleşti - Son Dakika
Yerel

Ünye Gürcüleri, Dernek Çatısı Altında Birleşti

Ünye Gürcüleri, Dernek Çatısı Altında Birleşti

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Gürcülerin oluşturduğu Ünye Acara Dostluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği resmen kuruldu.

28.04.2014 12:02

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Gürcülerin oluşturduğu Ünye Acara Dostluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği resmen kuruldu.

Kurucu başkanlığını Mehmet Ali Gürsoy'un yaptığı, kurucu üyeleri arasında Tekkiraz Eski Belediye Başkanı Necdet Yılmaz'ın da yer aldığı dernek kurucu üyeleri ilk toplantısını Dikilitaş Restoran'da gerçekleştirdi. Kurucu Başkan Mehmet Ali Gürsoy, bir süredir kuruluş çalışmalarının sürdüğü derneğin resmen kurulduğunu belirterek, "Dernek kuruluşuna başladığımızda araya seçimler girdi. Elbette kuruluş işlemleri ve hazırlıklar derken birkaç ay uzadı. Gürcistan Cumhurbaşkanı ve başbakanın geldiği dönemlerde bu işe yoğun bir ilgi olduğunu gördük. Bunun neticesinde de Ünye Acara Dostluk, Kültür Yardımlaşma Derneği doğmuş oldu. Ordu Valiliği'ne evraklarımızı verdik, resmi olarak da kuruluşumuzu tamamladık" dedi.

Gürsoy, Ünye Acara Dostluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği kurucular kurulunun Ahmet Gürcüoğlu, Süleyman Demirci, Mehmet Ütü, Hüseyin Tavlı, Fahri Gülay, Hüseyin Demirci, Hüseyin Acar, Mücahit Gürel, İsmail Tan, Harun Tavlı, Aziz Sezik, Cengiz Dikici, Hüseyin Necdet Yılmaz, İbrahim Cerrahoğlu, Emine Odabaşı, Zeynep Odabaşı, Abdullah Tan, Serdar Kocaoğlu, Hüseyin Tantu, Hüseyin Yıldırım, Mustafa Fidan, Ahmet Elkin, Sebahattin Demirci ve Ahmet Altun olmak üzere 25 kişiden oluştuğunu söyledi.

Kurucu Başkan Gürsoy, "Öncelikli hedefimiz kısa bir süre içinde bir yer kiralamak sureti ile dernek merkezimizi oluşturacağız. Derneğimizin ilk faaliyeti ise 19 Mayıs Bayramı'nda Gürcistan'dan bir folklor ekibi davet ederek burada gösteri yapmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Kültürel zenginliklerin unutulmaması ve gelecek kuşaklara taşınması amacıyla derneğin kurulduğunun altını çizen Kurucu Başkan Mehmet Ali Gürsoy, Ünye'de örnek bir dernekçilik faaliyetine imza atmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye Gürcüleri, Dernek Çatısı Altında Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement