Ünlü Yazarlar Bursalılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ünlü Yazarlar Bursalılarla Buluştu

Ünlü Yazarlar Bursalılarla Buluştu

Bursa Kent Konseyi Felsefe Çalışma Grubu, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi, Türkiye'deki kitap okuma alışkanlığının günden güne azalmasına dikkat çekmek için ünlü yazarları Cezmi Ersöz, Mario Levi ve Mine Söğüt'ü Bursalılarla...

13.05.2012 18:45

Bursa Kent Konseyi Felsefe Çalışma Grubu, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi, Türkiye'deki kitap okuma alışkanlığının günden güne azalmasına dikkat çekmek için ünlü yazarları Cezmi Ersöz, Mario Levi ve Mine Söğüt'ü Bursalılarla buluşturdu.

Bursa Kent Konseyi Felsefe Çalışma Grubu, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'İnternet icat oldu, kitap unutuldu' ana temalı söyleşi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'nda yapıldı. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, katılanlara yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Gazeteci-Yazar Neslihan Çelik Alkoçlar, internetin icat olmasıyla yazarların ve okumayı sevenlerin haricinde kalan yeni neslin kitap okumayı unutmaya başladığını ifade etti.

Yazar Mario Levi, kendisinin çok önemli olduğunu söylediği İstanbul hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Herkesin kendi İstanbul'un yaşadığını ve hissettiğini söyleyen Levi, 3 farklı uygarlığa başşehirlik yapmanın getirdiği derinliğine sahip olduğunu ifade etti. Dünya çapındaki büyük şehirlerin yatay ve dikey olmak üzere ikiye ayrıldığını dile getiren Levi, "Yatay şehirler fazla tarihe sahip olmazken, etkileri fazladır. Amerika'daki New York gibi. Dikey şehirler ise içine kapalı ve zengin bir tarihe sahipken, etkileri azdır. Mardin, Bursa, Kudüs, İstanbul gibi. Bünyelerinde duygu taşırlar. Bende her zaman dikey bir İstanbul'u hayal etmişimdir. Bana göre İstanbul'da yaşamak vardır, birde İstanbul'u yaşamak vardır" dedi.

Türkiye'nin önemli Şair-Yazarlarından Cezmi Ersöz, Türkiye'nin en sevdiği insanların en sevdiği şiirlerine yer verilen bir antoloji hazırladıklarını duyurdu. Bu çalışmada Mario Levi'nin Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Bursa'da Zaman' adlı şiirini seçtiğini açıklayan Ersöz, kendisinin de İstanbullu olduğunu hatırlatarak, İstanbul'u özlemek için şehri terk ederek Bodrum'a yerleştiğini söyledi.

Gazeteci Yazar Mine Söğüt ise, kadınlar üzerine yazdığı yazılardan bahsetti.

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Programın sonunda Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ve Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Necati Şahin, Felsefe Çalışma Grubu Temsilcisi Gürkan Kaya ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bursa Bölge Müdürü Yar. Doç. Dr. Duygu Yılmazer tarafından konuşmacı yazarlara plaket takdim edildi.

(YS)

13.05.2012 18: 25: 25

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü Yazarlar Bursalılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement