Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği Açıldı - Son Dakika
Yerel

Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği Açıldı

Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği Açıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcan: "Derneğin amacı, alın teriyle, akıl terini birleştirip varlık nedenimize uygun başarılara imza atmaktır"

11.12.2013 17:04

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, derneğin amacının alın teriyle, akıl terini birleştirip varlık nedenlerine uygun başarılara imza atmak olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Özcan, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde "Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği" açılışında yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliği meselesinin ülkenin en ciddi meselelerinden birisi olduğunu söyledi.

"Gelişmişliğimizin düzeyi demirin kilosunu kaça sattığınızla, kumun ve camın satılmasıyla" alakalı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:

"Derneğin amacı, bilgiyle imkanları birleştirmek, hem çevremize hem de ülkemize katkı da bulunmak. O yüzden alın teriyle, akıl terini birleştirmemiz lazım. Alın teriyle, akıl terini birleştirip varlık nedenimize uygun başarılara imza atmaktır. Bugün itibariyle üniversitemizdeki akademisyen sayısı 450'yi buldu. Akademisyenlerin birikimlerini üretime, sanayiye döndürme zamanı. Sanayicilerimizle hayata bakışlarının bu çerçevede biraz daha eğer biraz daha genişletebilirlerse, üniversite ile sanayicimizin yapacağı işbirliği ülkemizin başka bölgelerine de örnek olacaktır. Dostluk düzeyinde güzel bir beraberliğimiz var. Her türlü teklife ve işbirliğine hazırız. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz de hayır olur."

Dernek Başkanı Levent Özdağ da amaçlarının, bölgede üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek üzere, görüş alışverişinde bulunmak, öneriler geliştirmek, önerilerin gerçekleştirilmesi yönünde çaba sarf etmek ve gerekli girişimlerde bulunmak istediklerini bildirdi.

İletişimin geliştiği ortamda rekabetin, hem bilgi ve teknoloji, hem de sanayi alanında globalleştiğini ifade eden Özdağ, "Yenilik ve ilerlemenin sağlanabilmesi, gerçek manada bilimin ve yenilikçiliğin sanayinin içerisinde yer alabilmesi maddi destekleri de gerektirmektedir. İhtiyaç duyulan bu katkıların elde edilmesinde oluşturulacak projelerde, üniversite ile sanayicimiz arasında ki köprü vazifesini derneğimiz sağlama gayretinde olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Özdağ, derneğin kuruluşu aşamasında maddi ve manevi destekte bulunan Prof. Dr. Özcan'a ve iş adamlarına şilt verdi. Açılışa, Vali Vekili Metin Çınar, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk ve diğer ilgililer katıldı.

Daha sonra, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Konferans Salonu'nda, konuşmacı Mahmut Kiper tarafından "Üniversite-sanayi iş birliğine tarihsel bir bakış ve yeni yaklaşımlar" konulu konferans verildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement