Uluslararası Silifke Kültür Haftası Başladı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Silifke Kültür Haftası Başladı

Uluslararası Silifke Kültür Haftası Başladı

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında 40.'sı "Mavi Akdeniz Yılı" olarak kutlanacak olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nın resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

21.05.2013 10:14

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında 40.'sı "Mavi Akdeniz Yılı" olarak kutlanacak olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nın resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Atatürk Anıtı'nda yapılan tören kültür haftası çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı.

"40. yılda 1974 yılından bu tarafa yapılan festivalin, kültür haftasının özet halinde bir kitabını hazırladık" diyen Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "Bugün 40. Uluslararası Silifke Kültür Haftasının açılışı için bir aradayız. Bildiğiniz gibi 2000 yılından bu tarafa kültür haftamıza her yıl ayrı bir isim vererek kutladık. Bu yıl da büyük bir organizasyon olan Akdeniz Olimpiyatlarının Mersin'de yapılacağından hareketle Uluslararası Silifke Kültür Haftasını "Mavi Akdeniz" yılı olarak isimlendirdik. Komite olarak bu yıl kutlayacağımız kültür haftamıza verdiğimiz "Mavi Akdeniz" yılı ismi Haziran ayında Mersin'de yapılacak olan Akdeniz Olimpiyatları ismiyle birbirini destekleyecektir. 39 yıldır düzenlenen festivalimizin, kültür haftamızın içinde o kadar çok etkinlik olmuştur ki, kitaplara sığdırmak mümkün değildir. O kadar çok kişi canı gönülden çalışmıştır ki isimlerini saymakla bitiremeyiz. 40. yılda 1974 yılından bu tarafa yapılan festivalin, kültür haftasının özet halinde bir kitabını hazırladık" dedi.

Bu yıl Silifke'nin denizini Silifke'nin Mavi Akdeniz'ini

ön plana çıkarmak istediklerini belirten Öngel, şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki; Silifke ilçemiz bir çok medeniyetlere ev sahipliği yaptığından

tarihi olarak büyük eserlere sahiptir. Toroslar'ın kucağında ve Akdeniz'in kenarında tabii ve doğal güzellikleri ile de çok güzel bir konuma sahiptir. Kültürümüz mal olmuş folkloru, yoğurdu, kekliği, poyrazı ile de Türkiye'de ün yapmıştır. Turfanda tarım ürünleri ile de Türkiye pazarında kendi yer oluşturmuş tek ilçede Silifke'mizdir. Kıyısı bulunan Akdeniz Türkiye'de kirlenmemiş ve bakir kalmış tek deniz sahildir. İşte bütün bu güzellikler içinde bu yıl Silifke'nin denizini Silifke'nin Mavi Akdeniz'ini

ön plana çıkarmak istiyoruz. Artık Silifke turizmden payını alsın istiyoruz. Onun için 40. Uluslararası Silifke Kültür Haftası "Mavi Akdeniz" yılı hepimize kutlu olsun.

Kültür haftamızın gecesini gündüzüne katıp gayretli çalışmalar yapan en büyük gönüllülerinden birisi de basın mensuplarıdır. Basın mensuplarımız bizim elimiz, gözümüz ve kulağımızdır. Bir hafta boyunca yapacakları hizmetlerden dolayı onlara da teşekkür ediyorum. Kültür değerlerimizi yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak, Silifke'yi ulusal ve uluslar arası alanda tanıtmak, halkımızın moral değerlerini yükseltmek amacıyla 40. kez düzenleyeceğimiz büyük bir halk şenliği olan Uluslar arası Silifke Kültür Haftasının hepimize kutlu olmasını diler, hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlarım. 40 yıldan bu tarafa emeği geçen herkesi saygıyla anıyor, bu yıl kültür haftamızda görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ise, "Bu yıl Uluslar arası Silifke Kültür Haftası Silifke Festivalimizin 40. yılına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. 40. yılına ulaşmanın sevinç ve mutluluğun yanında maalesef yakın bir geçmişte yaşadığımız ve 50'den fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz Reyhanlı saldırısının acı ve üzüntüsünü yüreğimizde taşıyoruz. Reyhanlı'da ki menfur terör saldırısı ile hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan s onsuz rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle acılardan yurdumuzu korusun. Silifke Akdeniz'in incisi olan Coğrafyanın deltasında buruna, ovasından okyanusuna kadar bir çok birleşimi içerene engin bir tarihi dokuya yaygın ve köklü bir kültürel geçmişe ulusal ve uluslar arası bir ilgiye sahip cennet bir yurt köşesidir. İlçemizin tanıtılması sevgi ve barışın kardeşliğin kökleşmesi daha nice festivallerde sağlık mutluluk içinde bir araya gelmesi temennisiyle hepinize en içten saygılar sunarım. Festivalimiz ve Kültür Haftamız kutlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Kültür Haftası kurdelası kesildi. Yaş kütüğüne bröve çakılırken, Kültür Haftası yaş pastası davetliler tarafından büyük coşku ile kesildi.

Daha sonra Kültür Haftası açılışı Okulların, Yabancı Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve kortej ile tören son buldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Silifke Kültür Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement