Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde Gaziantep Standına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde Gaziantep Standına Yoğun İlgi

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde Gaziantep Standına Yoğun İlgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizm Kongresi’ne katıldı.

11.12.2015 16:32

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizm Kongresi'ne katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde kapılarını açan gastronomi fuarında, bir çok il yörelerine ait mutfak kültürünü tanıtıyor.

Yurtiçi ve yurtdışından bir çok kişinin ziyaret ettiği fuarda, Gaziantep standı yoğun ilgi görüyor. Misafirlere kente özgü baklava, pestil, fıstık, menengiç kahvesi, nişe helvası ve daha bir çok ürünün yanında, ayrıca pirpirim aşı ve malhıtalı köfte de ikram ediliyor. Gaziantep standını ziyaret eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Gaziantep'in kültür, mutfak ve yaşam tarzıyla bir bütün olduğunu söyledi.

GAZİANTEP, LEZZET DURAKLARININ BAŞINDA GELİYOR

Gaziantep'in yiyeceklerini öven Başaran, "İsmini gazi olarak almış ama yiyecekleri gazi değil. Yiyecekleri müthiş yapıyorlar" dedi. Başaran, "Tadı damağımızda dediğiniz zaman, lezzet duraklarının başında bence Gaziantep'in gelmesi lazım. Antep, gastronomi turizminde öncelikli rol oynayacak. Antep'e 'yemek için gidiyorum' diyen bir topluluk oluşacak. Gelecekde de Japonları o pazara getirmeye çalışıyoruz. Japonların çünkü mutfakları çok hijyenik ve çok arzular. ve Antep'in gerek yemek açısından, gerekse yemek sanatını sunma açısından başarılı olacağına inanıyorum. Turizmi çeşitlendirmesinde gastromoni bir rol alacak ve Antep'de bunun başrolünü alacak" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası ile Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nin de (MUSEM) katkılarıyla fuara katıldıklarını söyledi. Öte yandan fuarın ana sponsorluğu olduğu için Gaziantep Büyükşehir Belediyesine plaket verildi. Belediyeyi temsilen plaketi Serdar Tolay aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız ve Gaziantepli esnafların da katıldığı fuar, yarın da sona erecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde Gaziantep Standına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement