Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladık - Son Dakika
Yerel

Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladık

Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladık

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı

25.04.2011 10:57

Milletimizin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 91. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı 23 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 09.00'da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törenlere Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN, Kırşehir Milletvekili Metin ÇOBANOĞLU, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Alb. Osman UÇAR, Belediye Başkanı Yaşar BAHCECİ, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Faruk MERT, Ağır Ceza Reisi İsmail ADEMOĞLU, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali İhsan KARAYİĞİT, Baro Başkan Vekili Onur ÇANTA, İl Genel Meclis Başkanı Şuayip SOYSAL, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN makamını 30 Ağustos Zafer İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Alperen AYDIN'a devretti. Temsili Vali yaptığı açıklamada; "Milletimizin ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Milletine güvenen Ulu Önder ATATÜRK, milletimizin iradesini temsil eden TBMM'nin açıldığı bu önemli günü çocuklara armağan etti. Geleceğin yöneticileri olan biz çocuklar, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için çalışacağız," dedi. Daha sonra Belediye Başkanını arayan Temsili Vali, şehir içinde devam eden çevre düzenleme çalışmalarından dolayı teşekkür ederek her mahalleye bir park ve çocuk oyun alanı yapılmasını istedi. İl Emniyet ve İl Milli Eğitim Müdürlerini de telefonla arayan temsili Vali, okullar çevresinde alınan güvenlik önlemlerinin arttırılmasını ve Milli Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan "Fatih Projesi" kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Saat 10.00'da Ahi stadyumunda yapılan törenlere geçildi. Burada Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Alb. Osman UÇAR ve Belediye Başkanı Yaşar BAHCECİ öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut AYRIKSA özetle; "Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde, çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak Milli Bayramımız 23 Nisanı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla, 23 Nisanlar önemli birer vesiledir. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günlerde çocuklarımızdan beklediğimiz, dünya geleceğinde hoşgörünün hâkim olması, mutluluğun tesis edilmesidir. Bu duygularla, milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyorum," dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, geçit merasimi ve öğrencilerin sunduğu çeşitli gösterilerle devam eden kutlamalar büyük ilgi ile izlendi. Programda, Ulusal Egemenlik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Hava Kurumu Kırşehir Şubesi tarafından model uçak gösterisi yapıldı ve saat 11.30'da Güzel Sanatlar Galeri Salonunda ilimizdeki İlköğretim Okulları öğrencilerinin hazırladığı Resim Sergisinin açılışı yapıldı.

Hafta süresince çeşitli kültürel etkinliklerin düzenleneceği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN bir mesaj yayınladı. Sayın Valimizin mesajı şöyle;

Saygıdeğer Kırşehirliler,

Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde açılmıştır. Milli iradenin hâkim kılınarak Egemenliğin halka verilmesi açısından büyük önem taşıyan bu gün, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklara armağan edilmiştir.

Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1979 yılından itibaren uluslararası alanda kutlanmaya başlanmış, dünyanın farklı coğrafyalarından ülkemize gelen dünya çocuklarının katılımıyla evrensel bir bayram haline gelmiştir.

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Çocuklar,

Demokratik yapısı, işleyişi ve aldığı kararlarla esarete karşı destansı bir mücadele veren Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk halkının kendi kaderini belirlemesini ve bu yolda ilerlemesini sağlamıştır. Milli mücadele yıllarında, halkımıza güç veren Türkiye Büyük Millet Meclisi, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da halkımıza güç vermeye devam edecektir.

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK; "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütün programlarının ilkesi şu iki esasa dayanır; Tam bağımsızlık, kayıtsız ve şartsız millî egemenliktir." diyerek halkın iradesini yansıtan milli egemenliğe verdiği öneme işaret etmiştir.

Bugün, geçmişte verilen mücadelenin sonucu olarak Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerinden ödün vermeden her geçen gün gelişerek ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel alanlarda bulunduğu bölgede ve dünya ülkeleri arasında önemli bir güç ve denge unsuru olduğunu görüyoruz. Bu büyük başarı, aziz Türk milletimize ve "milli güçleri etken, milli iradeyi egemen kılan" yüce Meclisimize aittir.

Milletimizin iradesini yansıtan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 91. yıldönümünde, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, devletimizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Bu duygularla;

Cumhuriyetimizin koruyucusu ve takipçisi olan, bugün olduğu gibi gelecekte de barış, huzur ve refahı sağlayacak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement