Ukosb Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ukosb Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Ukosb Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Uşak Deri-Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) birinci olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

20.04.2013 16:50

Uşak Deri-Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) birinci olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kongrede UKOSB başkanlınığa Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Akif Küplemez seçildi.

Genel Kurula; Vali Mehmet Ufuk Erden, Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay, Dilek Akagün Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Vali Yardımcısı Bayram Öz, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, daire müdürleri ve sanayiciler katıldı. Genel Kurulda aday olmayan Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, güçlü bir ekonomi bir devlet için sanayi üretiminin vazgeçilemez olduğunu söyledi.

Karahallı konuşmasında ihracat ve üretimin önemine de değinerek, "Üretim, istihdam ve ihracat olmadan ekonomik büyüme olmaz. Bacasız sanayi olarak tabir edilen turizm, sağlık, eğitim ve hizmet sektörlerine bağlı büyümeler gün gelir bir anda rotasını başka ülkelere çevirebilir.

Beklediğimiz turist başka ülkelere gider, öğrenciler için daha cazip imkanlar ortaya çıkar, sağlık alanında rakiplerimiz oluşur ve bir anda tipik bir Yunanistan örneği ile karşılaşır şok olabiliriz. En kalıcı ve sabit yatırım sanayiye yapılandır. Dünya ekonomisinde söz sahibi olan ülkelerin hepsinde güçlü bir sanayi vardır ve sanayi üretimi doğa koşullarından en az şekilde etkilenen, insanların arzu ve isteklerini farklı şeyler üreterek yakalaya bilen ve cazibesini koruya bilen bir yapıya sahiptir. Özellikle ekonomisi sanayiye dayalı bir il olan Uşak için, üretim yapmak, istihdam sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak adeta bir gelenek halini almıştır" dedi.

Genel Kurulda UKOSB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Akif Küplemez ise Türkiye'nin 2023 için ortaya koyduğu vizyon ve 500 Milyar dolar ihracat hedefine vurgu yaptı. Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilecek kapasiteye sahip olduğunu anlatan Küplemez, "Ülkemizin 500 milyar dolarlık bu hedefine ulaşmak için 2 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe ulaşması gerekiyor. 2 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşmak içinde daha çok üretim daha çok istihdam daha çok arge, yapmamız gerekiyor. Katma değeri yüksek ürün üretmeliyiz, inovasyona açık olmalıyız. Dünyadaki gelişmeleri dünya ekonomisinin yönünü çok ama çok iyi takip etmeliyiz.

Bizim sanayimizin bunları yapacak bilgisi birikimi, girişimci ruhu var. bunları yaptığımız taktirde de 2 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe biz ulaşabiliriz. 2023 Türkiye vizyonunda gerek deri gerekse tekstil gerekse de geri dönüşüm sektörlerinde en üst seviyede katkı yapmak için bütün argümanları kullanacağız" dedi.

Sanayi sektörünün Uşak'ın lokomotifi olduğunu belirten Vali Mehmet Ufuk da, "İlimizde kökü neredeyse 1,5 asra uzanan sanayileşme fikri ve bu alana yatırım yapma tercihinden görüyoruz ki artık sanayi bizim ilimizin lokomotif sektörü. Bu nedenle, bu sektörlerimizin grafiği zaman zaman yaşandığı şekliyle inişli çıkışlı değil, sürekli yukarı seyreden bir gösterge halini almalıdır. Bu arada, ARGE çalışmaları ayağı yere sağlam basan firmalarımızın, inovatif bakış açısıyla bunu başardıklarını; sadece bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek üretim ve pazarlama planları yaptıklarını gözlemlemekteyiz. Bu süreçte, günümüz şartlarında artık, ne ürettiğinizle birlikte; neyi nasıl, nerede ve hangi şartlarda ürettiğiniz, çalışanlarınızın işyerindeki şartları, üretim sürecinde çevreyle olan ilişkiniz de dikkatle izleniyor. Bu alanda alınacak tedbirler neredeyse üretimin kendisi kadar önem taşımaktadır. İstihdama imkan sağlayan ve bu ülkenin yetişen gençlerine, meslek ve diploma sahibi işgücüne sahip çıkmanız da takdire değer bir katkıdır" dedi.

Uşak Deri - Karma Organize Sanayi Bölgesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı ve yapılacak seçimle sanayicilerin artık kendi gelecekleri konusunda doğrudan kendileri karar verme hakkına kavuşacaklarını ifade eden Vali Erden, "Seçimin sonuçları itibariyle hayırlı olmasını ve bundan sonra da bölgemizin başarılı çalışmalara imza atmasını temenni ediyorum. Bu süreçte görev almış arkadaşlarımız bundan sonra da sizden desteklerini esirgemeyeceklerdir. Bu vesileyle, müteşebbis heyetlerimizde ve yönetim kurullarımızda görev alan tüm üyelerimize özverili çalışmalarından ve sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan seçimler sonunda UKOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Akif Küplemez seçilirken, yönetim kurulu üyeliğine; İbrahim Özkaya, Nuri Aslan, Cebrail Taşcan, Ali Demirhindi seçildi. OSB Üst kuruluna ise İbrahim Karahallı ve Nuri Aslan seçildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ukosb Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement