Üç Nesil Gazi Ailesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Üç Nesil Gazi Ailesine Ziyaret

Üç Nesil Gazi Ailesine Ziyaret

Sakarya Şehit ve Gazileri internet sitesi yönetici ve üyeleri Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde ikamet eden üç nesil gazi olan Sönmez ailesini ziyaret etti.
Site yönetici Erdoğan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Çok zamandır ziyaret etmek...

08.12.2013 11:18

Sakarya Şehit ve Gazileri internet sitesi yönetici ve üyeleri Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde ikamet eden üç nesil gazi olan Sönmez ailesini ziyaret etti.

Site yönetici Erdoğan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Çok zamandır ziyaret etmek istediğimiz Kaynarcalı üç nesil gazi olan Sönmez Ailemizi ziyaret ettik. Ziyaret oldukça sıcak bir ortamda geçti. 27 Haziran 2001 yılında Hakkari Çukurca kırsalında yürütülen operasyonda hain pusuda bölücü terör örgütü mensuplarıyla girişilen çatışmada sırtının ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden hain kurşunlarla boynundan yaralanarak omurilik felci geçiren göğüs kısmından aşağısı felçli olarak gazi olan, Gazi İsmail Sönmez ve Gazimizin Babası Zekeriya Sönmez de Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi, yine Gazimizin dedesi İsmail Sönmez ise Kurtuluş Savaşı Gazisi ve 1976 yılında vefat etmiş aile üç nesil Gazi ailesi olmanın gururunu yaşıyor" dedi.

Aileyi daha önce Genel Kurmay Başkanı adına Sakarya Garnizon komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar da ziyaret ederek, Genelkurmay Başkanının adına çeşitli hediyeler vermişti. Gazi ve ailesi ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getirirlerken, "Şehit ve gazileri unutmayın" dediler.

Gazinin annesi Mürvet Sönmez ise evladına on iki senedir bir bebek gibi baktığını ve ömürleri yettiği sürece bakacaklarını ve üç nesil gazi olan bir ailenin bir bireyi olmanın gururunu yaşadığını ifade etti. Ziyarete yine terörle mücadelede sağ kolunu kaybederek gazi olan, Gazi Ümit Çelebi de katıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üç Nesil Gazi Ailesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement