Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlandı

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlandı

Sivas’ta Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlama programı düzenlendi.

16.12.2016 09:10

Sivas'ta Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlama programı düzenlendi.

Yavuz Selim İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve Toprak Mahsulleri Ofisi Sivas Şube Müdürü Hasan Bolat katıldı. Programda ilk olarak 4/B sınıfı öğrencisi Zeynep Berfin Özdemir, Sosyal Bilgiler öğretmeni Yakup Göçeri'nin yazmış olduğu Yerli Malı adlı şiiri okudu. Daha sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası konulu kısa film gösterime sunuldu. Kısa filmin ardından 4/A ve 4/D sınıfı öğrencileri tarafından Meyveler adlı gösteri sahnelendi. Öğrencilerin gösterisinin ardından Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından hazırlanan Ekmek İsrafı konulu sunum gerçekleştirildi.

Etkinliklerin ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy Yerli Malı Haftası'nın artık, üzüm, incir ve armuttan kurtarılması gerektiğini belirten Altınsoy "Yerli malı dediğimiz zaman artık kendi tankımız, topumuz, tüfeğimiz olacak şekilde bunları organize etmemiz gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Bir yıl boyunca Konya'da üretilen buğdayla 1 tane tank alınabildiğini örnek göstererek, Türkiye'nin son yıllarda yerli savunma sanayinde elde ettiği başarıların önemine değinen Altınsoy,"Ülkemiz adına, insanlarımız adına çok ümitliyim. İnşallah güzel şeyler olacak" diye konuştu.

Altınsoy'un konuşmasının ardından, etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi ile el sanatları ürünleri ve Sivas'ta yerli üretim yapan firmaların ürünlerinin yer aldığı stantların açılışı gerçekleştirildi. Altınsoy ve beraberindekiler açılışın ardından stantları gezerek el sanatları ve yerli firmaların ürettiği ürünleri inceledi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement