Tutuklu ve Hükümlülerden Ayakta Alkışlanan Sahne Performansı - Son Dakika
Yerel

Tutuklu ve Hükümlülerden Ayakta Alkışlanan Sahne Performansı

Tutuklu ve Hükümlülerden Ayakta Alkışlanan Sahne Performansı

Ödemiş M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun tutuklu ve hükümlülerinin, kurum personeli ile oluşturdukları "Sahne Bahane" adlı tiyatro ekibi sahnelediği "Çınar Polis Karakolu" adlı tiyatro gösterisi ile izleyenlerden tam not aldı.

13.04.2013 08:01

Ödemiş M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun tutuklu ve hükümlülerinin, kurum personeli ile oluşturdukları "Sahne Bahane" adlı tiyatro ekibi sahnelediği "Çınar Polis Karakolu" adlı tiyatro gösterisi ile izleyenlerden tam not aldı.

Ödemiş M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun konferans salonunda dün gerçekleşen tiyatro gösterisini Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Garnizon Komutanı Per. Yüzbaşı Hasan Yüzüak, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Furkan Altıntaş, AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, daire amirleri, okul müdürleri, tutuklu ve hükümlü yakınları ile tutuklu ve hükümlüler izledi.

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Uygulamalı Tiyatro Kursu'nda eğitmen Ali Gül yönetiminde "Çınar Polis Karakolu" adlı oyuna hazırlanan tutuklu ve hükümlülerin performansı ayakta alkışlandı. Ödemiş M Tipi Ceza İnfaz Kurumu öğretmeni Bayram Ural'ın "Başkomiser Fevzi" karakteriyle sahnede yer aldığı oyunda polisliğin önemi ve karşılaşılan zorluklar kimi zaman mizahi bir dille anlatılırken, önemli sosyal mesajlar da verildi.

Niğde Polis Okulu Öğretim Görevlisi Mustafa Firuz Bozkurt tarafından yazılan ve Polis Haftası'nda sergilenen 2 perdelik oyun içerisinde yer alan türküler de tutuklu ve hükümlülerin yoğun alkışını aldı.

Tiyatro gösterisi öncesi açılış konuşmasını yapan Ödemiş M Tipi Ceza İnfaz Kurumu öğretmeni Bayram Ural daha önce "Mahpusluk Zor Zanaat", "Çanakkale" adlı oyunların tutuklu ve hükümlüler tarafından başarıyla sergilendiğini hatırlatarak, bu kez komedi türünde bir oyunla izleyicinin karşısına çıkma heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Ural'ın ardından konuşmasını yapan Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül de şunları söyledi: "Kimse hayatının belli dönemini cezaevlerinde geçirmeyi istemez ve planlamaz. Bu nedenle cezaevlerindeki vatandaşlarımıza bakarken empati duygumuzu yitirmemeliyiz. Ödemiş'te bulunan kurumumuz yeni yasalara göre örnek bir cezaevi.

Düzenlenen etkinliklerle de bunu görüyoruz. Biz bu arada tiyatro gösterisini izlerken, bir grup tutuklu ve hükümlü de Ödemiş Cep Sineması'nda "Selam" adlı filmi izliyorlar. Bilindiği gibi ÖYKAM'la da güzel bir ortaklığımız var. 'Hem eğlenelim, hem öğrenelim' sloganı ile hazırlanan faaliyetlerimize destek veren kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve şahıslara teşekkürü bir borç biliyorum"

Tutuklu ve hükümlüler yaklaşık 1,5 saat süren gösteri boyunca profesyonel oyunculara taş çıkartan bir performans ortaya koydu. Hem güldüren, hem de düşündüren oyun sonrası oyuncu grubu, protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tutuklu ve Hükümlülerden Ayakta Alkışlanan Sahne Performansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement