Türkiye Yerel Yönetimde Tunus'a Önderlik Edecek - Son Dakika
Yerel

Türkiye Yerel Yönetimde Tunus'a Önderlik Edecek

Türkiye Yerel Yönetimde Tunus\'a Önderlik Edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tunus'ta belediye başkanları, bakanlıklar ve genel müdürlük yöneticileriyle önemli temaslarda bulundu.

25.12.2012 12:09

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tunus'ta belediye başkanları, bakanlıklar ve genel müdürlük yöneticileriyle önemli temaslarda bulundu. Tunuslu yöneticiler, Türkiye'nin belediyecilik hizmetlerinde kendilerine önderlik etmesini istediklerini söyledi.

Dünya genelinde 24 ülkeden bin 55 belediyenin üye olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin başkanlığını yürüten Karaosmanoğlu ile yönetimde yer alan belediye başkanları, Tunus'ta dört gün boyunca resmi temaslarda bulundu. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, bir yandan Tunus'taki yerel yönetim sistemini incelerken, bir yandan da meslektaşlarına kendi tecrübelerini aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük'ün program boyunca yakından ilgilendiği Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyet, başkent Tunus'un yanı sıra Sousse, Kairouan ve Jendouba şehirlerinde incelemelerde bulundu. TDBB heyeti, temasları çerçevesinde TİKA Tunus Koordinatörü Musa Gürbüz, THY Tunus Müdürü Metin Gürbüz, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Makhtar Hammami ve Yerinden Yönetimler Eğitim ve Destek Merkezi Başkanı Adel Ben Yakhlef'le de görüştü.

Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, program boyunca Türkiye ile hem gönül, hem bayrak kardeşliği içinde bulunduklarını sık sık ifade eden Tunuslu yöneticilerden yakın ilgi gördü. Tunuslu yöneticiler, Başkan Karaosmanoğlu ile TDBB'nin kendilerine özellikle yerel yönetimlerle ilgili konularda yol göstereceğine inandıklarını da dile getirdi.

Tunus Belediyesi ve Tunus Şehirleri Ulusal Federasyonu Başkanı Seifallah Lasramile'in bir an yalnız bırakmadığı Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli ile Tunus'un liman, kıyı ve turizm kenti Sousse'i kardeş şehir ilan eden protokolü de imzaladı. Arap Baharı'nın fitilinin ateşlendiği Tunus'ta devrimin ardından yeni bir yapılanma ve yeni bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Tunuslu yöneticiler, "Türkiye'de yaşanan kalkınmanın Tunus'a da önderlik etmesini istiyoruz. Bu noktada Kocaeli ile TDBB'nin tecrübelerine büyük ihtiyaç duyuyoruz" ifadesini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Yerel Yönetimde Tunus'a Önderlik Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement