Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Eşi Suriyelilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Eşi Suriyelilerle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'in Eşi Suriyelilerle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle buluştu.

10.03.2015 14:51  Güncelleme: 15:01

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle buluştu.

İlk olarak Haliliye ilçesinde üniversite öğrenciler için yaptırılan yurdun açılışını gerçekleştiren Görmez, beraberinde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün eşi Ayşe Küçük, İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ile Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ni ziyaret etti.

Kampta Suriyeli kadınlarla görüşen Görmez ve beraberindekiler daha sonra buradaki kursları gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Görmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriyeli misafirlere sahip çıktığını ve bunun insanlık görevi olduğunu belirtti.

Suriyelilerin canlarını ve namuslarını kurtarmak adına her şeylerini bırakarak Türkiye'ye sığındıklarını ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

"Bizim de onlara kucak açmaktan başka bir çaremiz yoktu. Biz bunu gönülden ve isteyerek yapıyoruz. Bu sıkıntıların bitmesini ümitle dua ederek bekliyoruz. Sürekli onları ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Rabbim bu iki kardeş ülkeye bir daha böyle acılar göstermesin ve içinde bulunduğu acılardan kurtarsın inşallah."

Suriyeli kadınlar ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti.

Programa, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve kamp müdürü Hüseyin Ortaç'ta katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Eşi Suriyelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement