Türkiye Sakatlar Derneği'nden Fadıloğlu'na Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Türkiye Sakatlar Derneği'nden Fadıloğlu'na Teşekkür

Türkiye Sakatlar Derneği\'nden Fadıloğlu\'na Teşekkür

Şehitkamil Belediyesi’nin katkılarıyla yaptırılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi İstihdam Merkezi, engelli vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

25.04.2014 14:10

Şehitkamil Belediyesi'nin katkılarıyla yaptırılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi İstihdam Merkezi, engelli vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

İstihdam Merkezi'ndeki atölyelerde çalışan engelli vatandaşlar, hem iş öğreniyor hem de yaptıkları eşyaları satarak, aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Dernek binasının içerisinde mefruşat kursundan down sendromlu çocukların eğitimine, poşet imalatından bilgisayar kursuna kadar birçok farklı kurslar bulunuyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından dizayn edilen dernek binası modern yapısı ile engelli vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender, "Şehitkamil Belediyesi'nin Derneğimize tahsis ettiği bu engelsiz istihdam merkezi için başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Bu tesisin önemli bir özelliği var. Kamu yararına bir dernek olduğumuz için, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Belediye meclis üyesinin tahsisiyle engelli vatandaşlarımıza yönelik bir hizmet binası haline geldi. Bu binamızda şuan 10 ayrı atölyemiz var. Eğitimden kumaş üreten, hediyelik çanta yapan birçok çeşitli faaliyetlere kadar engellilerimize yönelik atölyemiz ile burada bir istihdam merkezi oluşturduk. Genel olarak Belediyelerimiz engelliler için bir yerler tahsis ediyor ama burada özellikle vurgulamak istediğim konu, Türkiye genelinden gelen 65 şubenin başkanı ve yöneticileri bizlere istihdam edilen bu tesise hayran kalıyor. Gaziantep bir istihdam kenti olduğu için, dolayısıyla engeli vatandaşında çalışması gerekiyor ve ağır engeli dediğimiz insanlarında bir yerlere gelmesi gerekiyordu. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu bu hassasiyeti gördü ve bizlere böylesine güzel bir tesisi armağan etti. Her Belediye Başkanı engelliler için bir şeyler yapabilir ama önemli olan ülke geneline örnek olabilecek bir proje geliştirmesi lazım. Ben Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'nu bu konuda duyarlı olduğu için kendisini kutluyorum. Her zaman kendisini minnetle anacağız. Çünkü bu yapılanlar sadece bize değil, topluma ve engelli toplumuna değer vermekten kaynaklanıyor. Başkanımızın bu hassasiyetini zaman zaman görüyorduk ama böyle bir icraat yapması ve her zaman destek vermesi bizleri gururlandırıyor" dedi.

Gaziantep bir istihdam merkezi olduğu için yüzde 3 engelli çalıştırma zorunluluğu bulunduğunu ifade eden Kalender, "Dolayısıyla biz de Belediyesiyle, derneğiyle ve bütün toplumuyla bir çalışan kent pozisyonuna girmemiz lazım. Engelsiz istihdam merkezinde bundan dolayı var. Biz şuana kadar 800 kişiye yakın burada eğitim gören engellimizi Organize Sanayi Bölgesi'ne götürüp iş imkanı sağladık. Ayrıca ağır engelli dediğimiz kardeşimizi de buraya her gün servislerle taşıyoruz, onları hem spora hem de çalışmaya teşvik ediyoruz. Burada her hangi bir sıkıntımız olduğunda da Şehitkamil Belediyesi'ndeki ekipler hemen sıkıntılarımızı gidermeye çalışıyorlar. Ben bize bu hizmetleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na, bu kararları veren Meclis üyelerine ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde kursa gelen Filiz Sevinç ise, "Burada el işi ürünleri yaparak kendimizi geliştiriyoruz. Toplum içerisinde karışmış oluyoruz, yeni arkadaşlar ediniyoruz ve artık burada bir aile gibiyiz. Burada yaptığımız işleri satarak, aile ekonomimize da katkıda bulunuyoruz. Burası olmadan önce evden dışarı çıkmıyorduk. Toplumdan uzak bir şekilde yaşıyorduk. Şehitkamil Belediyemiz bizlere böyle güzel bir imkan sağladı. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Sakatlar Derneği'nden Fadıloğlu'na Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement