Türkiye'nin İlk Mutfak Araştırma Merkezi Adü'de Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin İlk Mutfak Araştırma Merkezi Adü'de Kuruldu

Türkiye\'nin İlk Mutfak Araştırma Merkezi Adü\'de Kuruldu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bünyesinde Türkiye’de ilk defa Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.

21.02.2015 10:24

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bünyesinde Türkiye'de ilk defa Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.

Türkiye'de ilk defa bir üniversitede Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDAM) kuruldu. 1 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan karar ile Adnan Menderes Üniversitesi'nde kurulan Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin müdürlüğüne ADÜ Söke Meslek Yüksek Okulu'ndan Öğretim Görevlisi Emrah Köksal Sezgin atandı. TÜDAM, Türk ve Osmanlı Mutfağı Kültürünü araştırarak, yiyecek ve içeceklerin reçetelendirilmesi çalışmalarına katkı sağlarken, bir turizm unsuru olarak "Türk Gastronomi Turizmi" rotalarının oluşturulması ve incelenmesi çalışmalarını da yürütecek.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin dünya mutfak kültürleri araştırmaları açısından da önemine işaret ederek, Adnan Menderes Üniversitesi'nde yapılacak çalışmalarla dünya mutfak kültürlerinin Türkiye'deki etkilerini ortaya çıkarmayı da amaçladıklarını belirtti. Rektör Bircan, aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Direktörü olan Öğr.Gör.Şef Emrah Köksal Sezgin'e yeni görevinde başarılar dilerken, Sezgin'in başarılı çalışmalarının devam edeceğine olan inancını yineledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin İlk Mutfak Araştırma Merkezi Adü'de Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement